נזק כתוצאה מאינסולין שפג תוקפו

  • אינסולין פג תוקף בהריון
    חגית | 09/02/2010 21:32

    אני בהריון השלישי לי וסובלת מסכרת הריון (בכל הריון) קיבלתי אינסולין מסויים וכשלא התאזנתי ביקש ממני הרופא להגיע לבי"ח בו הוא עובד על מנת להחליף את סוג האינסולין כדי לא לחכות עד שהוא יקבל אותי בקופ"ח החולים אליו אני שייכת .אחות הסכרת בבי"ח נתנה לי אמפולה אחת של האינסולין במשך שבועיים הזרקתי את אותו האינסולין ולא התאזנתי וכל יום הוספתי 2 יח' להזרקה . כשהייתי צריכה כבר להחליף את האמפולה של האינסולין (זה הזרקה בעט)פתאום ראיתי שהאינסולין היה פג תוקף וכנראה בגלל זה לא הייתי בכלל מאוזנת . יש לציין שכאשר שמתי אמפולה חדשה ואני מזריקה את אותן היחידות אני כן מאוזנת כבר שבועיים אני רוצה לדעת מה עושים במקרה כזה.

    • נזק כתוצאה מאינסולין שפג תוקפו
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/02/2010 10:46

      שלום רב, ראשית, הייתי מציעה לך לגשת לרופא בדחיפות, להיבדק ולוודא אם קבלת האינסולין שפג תוקפו דורשת טיפול מיידי כלשהו בנסיבות שתארת. שנית, השאלה הרלוונטית העומדת על הפרק היא האם קבלת האינסולין שפג תוקפו גרמה לך/לעובר נזק כלשהו שניתן לאומדן. בנוגע לכך יש להיוועץ ברופא מומחה להריון בסיכון גבוה. עלייך להיוועץ קודם כל עם רופא על מנת לדאוג לבריאותך ואחר כך עם עו"ד בנוגע לסיכויי התביעה.