אחריות של מומחה מטעם המוסד לביטוח לאומי

  • שלנות רפואית-אחריות רופא מומחה
    וולי | 09/01/2010 17:48

    לפני כשנתיים הגשתי תביעה למל"ל להכרה באירוע חריג בעבודה כתאונת עבודה.מדובר בארוע של אוטם שריר הלב.המל"ל מבחינתו ,מסר את החומר הרפואי לבחינת קש"ס לפרופ' מומחה לקארדיולוגיה.כמצופה, חוו"ד של מומחה המל"ל הייתה שלילית, לכן המל"ל דחה את התביעה.הנושא כולו הועבר באמצעות עו"ד מטעמי לבית הדין לעבודה, ובימים אלה הנושא מתברר.בית הדין מינה מומחה מטעמו שקבע הפוך מה שקבע מומחה המל"ל.לדוגמא-מומחה המל"ל כתב בחוו"ד שלו אודות מחלות שלא היו ולא נבראו,דוגמא נוספת-בדו"ח הצינתור כתב המצנתר שהייתה חסימה אחת קטנה(שנפתחה באמצעות בלון), ואילו מומחה המל"ל כתב בחוו"ד שלו,שנמצאו עוד חסימות ומצב הלב בכי רע!!(מומחה בית המשפט כתב במפורש שהלב כלל לא נפגע). שאלתי האם לאור חוו"ד לכאורה שיקרית ומגמתית של מומחה המל"ל ,יש מקום לשקול הגשת תביעה לרשלנות רפואית כנגד מומחה ברמת פרופסור,שחתם באופן מגמתי על חוו"ד דימיונית? לדעתי,לו ציין מומחה המל"ל בחוו"ד את המצב הרפואי האמיתי ליום הגשת חוו"ד הרפואית , יתכן והיתה נמנעת ממני כל הפרוצדורה המלווה במתחים נפשיים המישניים להתמודדות משפטית, ושלא לדבר על הנזקים הכלכליים!! ברצוני עוד להוסיף,שבידי מצויה חוו"ד רפואית נוספת של מומחה מטעמי,חוו"ד זו תואמת את חוו"ד שנתן כמצויין לעיל מומחה בית הדין. תודה.

    • אחריות של מומחה מטעם המוסד לביטוח לאומי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/01/2010 09:53

      ראשית הייתי ממתינה לתום ההליך המשפטי בביטוח הלאומי. רק לאחר מכן הייתי שוקלת אפשרות זו. כדי להשיב לשאלתך - רצוי שתפני לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית להתייעצות קונקרטית לגבי סיכויי תביעה לרבות כל החומר הרלוונטי. הנושא אינו פשוט למענה בפורום ודורש בחינה מדוקדקת טרם קבלת החלטה והסבר על סיכויים וסיכונים של תביעה כזו.

      • שאלה נוספת לעו"ד אסי לביא
        וולי | 10/01/2010 18:06

        ראשית,תודה על התגובה המהירה. שנית,העניין שלי מתברר בבית הדין לעבודה זה שנתו השלשית,אם כי,נראה שאנו לקראת הסיכומים.שאלתי הנוספת,האם יש התיישנות באשר להגשת תביעה(אם וכאשר) נגד מומחה המל"ל?כל הסיפור החל באוק' 2007. תודה.

        • התיישנות
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/01/2010 09:58

          במקרה זה ההתיישנות היא 7 שנים מיום קבלת חוות הדעת