הגשת תביעה

  • האם ניתן לתבוע?
    רונה | 28/12/2009 18:27

    לפני כ- 4 שנים הייתי מאושפזת בשמירת הריון במחלקה להריון בסיכון גבוה באחד מבתי החולים. לאחר כשלושה שבועות ( שבוע 27 להריון) הרגשתי כאבים עזים בבטן, עקב תלונותיי ולחץ מבעלי ניתנו לי משככי כאבים אך לא בוצעו בדיקות נוספות. לאחר יומיים של כאבים בלתי נסבלים ב- 2 לפנות בוקר בעלי החל להשתולל לקחו אותי לבדיקת CT, ולאחר שעתיים הכניסו אותי לניתוח דחוף משום שהיה לי דימום תוך ביטני (מה שלא התגלה קודם). כתוצאה מחומרי ההרדמה בניתוח היו חייבים להוציא את העוברים (תאומים) אשר אושפזו בפגיה למשך כחודשיים. היום אחד מהם מאובחן כאוטיסט והשני עם CV קל. האם יש קייס לתביעה, לגבי עיקוב האבחון של הדימום וכן על התוצאה של שני ילדים פגועים? תודה למשיבים

    • הגשת תביעה
      עו"ד א. המר | 29/12/2009 18:50

      רונה שלום, לפי תיאורך בהחלט ניתן לטעון להיעדר אבחון ו/או טיפול במועד, אשר גרם לנזקים שאת מתארת. עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית יפנה אותך, בשלב ראשוני ומקדמי, למומחה רפואי מתאים אשר יחווה דעתו באשר לקיומה של רשלנות וקשר סיבתי ביען הנזקים לרשלנות.

    • רשלנות רפואית במהלך הריון בסיכון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/12/2009 10:39

      רונה שלום רב, השאלה שלך בהחלט מעניינת והמקרה דורש בירור יסודי. יש כמובן לבחון את הרשומה הרפואית המלאה שלך במחלקה בסיכון גבוה ולעמוד על הטיפול הרפואי שניתן לך במחלקה והאם ניתן היה על ידי טיפול אחר, על פי גרסתך, למנוע את הלידה המוקדמת. יש כמובן לבחון באופן יסודי מה המקור לדימום הבטני והאם ערנות רפואית היתה עשויה למנוע אותו בדרך כלשהי. ישנן שאלות רבות נוספות שדורשות בירור על ידי עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית יחד עם מומחה בהריון בסיכון גבוה.

    • -

      -