אי הפנייה לפיזיוטרפיה לאחר ניתוח

  • בדיקה לגבי רשלנות רפואית לאחר ניתוח
    מורן | 26/10/2009 21:00

    שלום. לפני 6 שנים עברתי ניתוח בלסת בעקבות בעיה של מנשך לא תקין. לאחר הניתוח הנחיית בית החולים היתה שאני מגיעה פעם בשנה לבית החולים לבדיקת מומחה למפרקי הלסת ומעקב. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים בלסת והדבר גורם לי לכאבי ראש רבים וכן להוצאות כספיות על טיפולים להקלה. יש לי תחושה שאם היו מפנים אותי לפיזיותרפיה לאחר הניתוח יתכן והמצב לא היה מגיע לכך. אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת כדי לבדוק האם היתה התרשלות אך מה שקורה הוא שבית החולים שבו נותחתי מאוד מאוד נחשב ומומחים ממקומות אחרים חוששים לתת חוות דעת שתסתור את זו של הרפואים שטיפלו בי. מה אני יכולה בכל זאת לעשות?

    • אי הפנייה לפיזיוטרפיה לאחר ניתוח
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 27/10/2009 08:31

      התחושה שלך איננה מספיקה ואת זקוקה להתייעצות רפואית עם רופא מומחה לכירורגיית פה ולסת, שיבדוק אותך ויביע דעתו אם אמנם היית זקוקה לפיזיוטרפיה לאחר הניתוח והאם כזו היתה חוסכת לך את הכאבים מהם הנך סובלת. באיזה בית חולים עברת את הניתוח?

      • בהמשך לניתוח בלסת
        מורן | 27/10/2009 12:00

        הניתוח התבצע בבית חולים בלינסון במחלקת פה ולסת. אני רוצה לקבל חוות דעת ממחלקה מקבילה בבית חולים אחר, למשל הדסה, אך אני חוששת שהטחה שלי תהיה מיותרת מהסיבה שציינתי שרופאים אחרים אינם רוצים לסתור את מה שנאמר ע"י בלינסון. אני מצרפת קישור של היחידה במרכז הרפואי תל אביב שמבצעת ניתוחים כאלו ובו כתוב כי לאחר ניתוחים מהסוג הזה המטופל עובר טיפולי פיזיותרפיה : "כל הניתוחים הללו מבוצעים בהרדמה כללית. לאחר הניתוח ישנה נפיחות בתר ניתוחית גדולה, ההולכת ויורדת בחודש הראשון שלאחר הניתוח. בדרך כלל, יש צורך לסגור את הפה בעזרת "מלתעות" לתקופה של בין 6-4 שבועות. לאחר פתיחת הפה, המנותח עובר פיזיותרפיה על מנת לאפשר חזרה מהירה לתפקוד תקין של מערכת שרירי הלעיסה, כולל חזרה לפתיחת פה תקינה וכל מגוון התנועות של הלסת התחתונה." http://www.tasmc.org.il/malram/dental_maxillofacial/jaw_surgery/2705.htm

        • התייעצות עם מומחה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 28/10/2009 15:02

          אני סבורה כי התייעצות עם מחלקה מקבילה בבית חולים תקשה עלייך לקבל תשובה בנוגע לשאלה המעניינת אותך. במסגרת ציבורית לא נהוג להשמיץ קולגות או למתוח ביקורת כזו. אני מציעה לך לפנות לכירורג פה ולסת פרטי, אשר ייעץ לך בעניין ובעיקר ישיב לך האם אמנם פיזיוטרפיה לאחר הניתוח היתה משפרת את הצלחתו.