רשלנות בביצוע בדיקת ממוגרפיה

  • טעות בבדיקת ממוגרפיה
    לינה | 25/10/2009 13:25

    לפני שבוע, נבדקתי בבידיקת ממוגרפיה, בבית חולים אסותא, דרך קופת חולים מכבי.הטכנאית שביצעה אותה, ביקשה ממני להתלבש להמתין בבבית לתוצאות. כבר כשהיתי לבושה, נכנסה רופאה או טכנאית אחרת אינני יודעת וביקשה שאתפשט שו מפני ש לא יצא טוב את הצילום. עשיתי את זה ו שוב התלבשתי. הלכתי הביתה. אחרי יומיים, התקשרו אלי מהמכון וביקשו ממני לבוא שוב בעוד שבועיים לעשות שוב את הממוגרפיה כי שוב הצילומים ליצאו טוב לא בגלל ממצאיים חריגים אצלי אלא שכנרא הטכנאית ל הצליחה לצלם נכון. שאילתי האם אפשר לתבוע אותם בגלל שטעו פעמיים בבביצוע הבדיקה ונגרם לי אי נעימות, כאב מיותר, זמן המתנה רב, הוצאות נסיעה ו גם אי אמון בהם. אינני רוצה לחזור שוב ל מכון ממוגרפיה באסותא. וגם קופת חולים מכבי מאפשרת לעשות בדיקה זו רק שם בחיפה.

    • רשלנות בביצוע בדיקת ממוגרפיה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 27/10/2009 08:29

      המקרה שאת מתארת גרם לך אמנם אי נוחות מסויימת, אך הנזק שנגרם הוא נזק קטן יחסית אשר איננו מצדיק תביעה. כדי לבסס רשלנות במקרה זה עלייך להוכיח שהטכנאית התרשלה או לא היתה מספיק מיומנת ולשם כך יהיה עלייך להצטייד בחוות דעת רפואית שכרוכה בעלות כספית לא מבוטלת. כאשר הנזק המדובר הוא אי נוחות, בזבוז זמן והוצאות נסיעה (ונניח גם הקרינה המיותרת שספגת בביצוע 3 בדיקות במקום אחת) עלייך לשקול את כדאיות הגשת התביעה הזו שהפיצויע בצידה עשוי לכל היותר להגיע לאלפי שקלים בודדים.