מהי הרשלנות

  • האם יתה פה רשלנות רפואית?
    לונה | 06/10/2009 20:36

    שלום רב.בניסיון לעזור לחבר, הבחור חלה בסרטן בגיל 14,עבר כריתה של בלוטת המגן.רק לאחר 20 שנה-עבר בדיקה, שכנראה והיה אמור לעבור אותה לאחר הניתוח, או בגיל 18 ואילך.....בשל אותה בדיקה הוא היה צריך להפסיק לקחת תרופה חשובה, שמייצרת הבלוטה שנכרתה,ובלעדיה אינו יכול לחיות, ובעקבות הפסקת התרופה הוא התמוטט מבחינה פיזית.תופעות של עייפות, וחוסר יכולת לקום מהמיטה במשך מספר שנים.היום מסתבר לנו שנעשתה כאן פשלה, מכיוון שהבדיקה היתה אמורה להיערך לאחר הניתוח כל שנה.....ואז אולי ההפסקה הטראומאטית לא היתה קורית-כשבבת אחת הופסקה התרופה.הגוף קיבל שוק וטראומה, והבחור לא הצליח לחזור לתפקוד נורמאלי, ולא מרגיש טוב בשנים האחרונות. הדבר הגיע עד למצב של ייאוש קיצוני שהוביל לניסיון אובדני שכשל.כל מי שאני מספרת לו את הסיפור שקצת מתמצא טוען שזה לא יכול להיות....שזה הזוי...ושבוודאי היתה כאן פשלה רפואית.התחושה שלי שקיים כאן מקרה חמור של רשלנות רפואית. השאלה היא איך לתקוף את הבעיה. כשמצד אחד ברור שנעשה כאן עוול חמור ונהרסו חיים של אדם. ומצד שני ישנו רצון לנסות למצוא מה נפגע אז, והאם ניתן לטפל, וכיצד. הרופאים שאינם מבינים מה קרה נוטים לייחס לו מקרה פסיכיאטרי, בגלל תסמיני העייפות הנוראיים.וגם בגלל הניסיון האבדני. אולם אנו חושבים שקודם כל מגיע לבחור לדעת מה קרה, מה נפגע, מגיע לו לקבל תשובות מהמערכת,ורק אז להחליט איך וכיצד לטפל. המערכת האנדוקרנית היא מערכת מאד מורכבת ורגישה שמורכבת מהורמונים רבים, ואין לי ספק שמשהו בה נפגע. אני חושבת שבדיקת הורמונים מקיפה אמורה לתת את התשובות-אבל אני לא רופאה, ולצורך כך נצטרך לקבל המלצות של מומחים, ובכך אנו עסוקים בימים אלו, תהליך מאד לא קל. אודה לכם על כל סיוע אפשרי ועל כל הכוונה אפשרית, כדי לנסות להגיע לפתרונות כשהמטרה החשובה ביותר היא שהבחור ירגיש טוב. תודה רבה לונה

    • מהי הרשלנות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 07/10/2009 19:24

      לא ברור לי מהי הרשלנות הנטענת? את מפרטת בהרחבה את הנזק אך לא הבנתי איזו בדיקה היה צריך לעבור בגיל 18 וכיצד היה עשוי הדבר לשפר את מצבו אם בעקבות הבדיקה הופסקה לו תרופה חיונית?!

      • בדיקה
        לונה | 08/10/2009 01:02

        הבדיקה היא אותה בדיקה שנעשתה לאחר 20 שנה.גם בגיל 18 ייתכן והיה נגרם נזק, אבל ייתכן והיה חוזר לתפקוד רגיל,כי הגוף היה רק 4 שנים לאחר הניתוח.זוהי בדיקה שכנראה היה צריך לעבור אותה כל שנה לאחר הניתוח-ולא עבר.רק לאחר 20 שנה,במקרה, הרופא "נזכר" שהבחור מעולם לא עבר את אותה בדיקה....ואז נתן הוראה לבצע את הבדיקה-לצורך הבדיקה היה צריך להפסיק את התרופה שנלקחה משך 20 שנה, ובאותו הזמן היתה בחו"ל תרופה (ואולי גם בארץ,לא בסל)שאילו היה לוקח אותה-לא היה צריך להפסיק את התרופה שעליה נשענו חייו. הרופאה המומחית אמרה לו שהוא לא חייב לקחת את התרופה, שיפסיק...ושתוך מספר חודשים הוא יחזור לעצמו.....מה שלא קרה. אני בכוונה לא מפרטת שמות תרופות וכו'. האם עכשיו התמונה יותר ברורה? תודה

        • רשלנות רפואית
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/10/2009 13:23

          המקרה דורש בירור והיוועצות עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית, אשר ישמע את הסיפור במלואו, יעיין בחומר הרפואי הרלוונטי ויוועץ עם מומחה. על סמך הסיפור המאוד מורכב לא ברור אם קיימת עילת תביעה או לא אך הנושא בהחלט שווה בדיקה ראויה.