השגת חוות דעת רפואית

  • רשלנות בניתוח וגרימת נכות
    אמנון | 21/09/2009 19:43

    שלום רב, אימי עברה ניתוח בגב להחלפת ברגים, עכב לחץ לא נכון של אחד הברגים נגרמה לה נכות ברגל ימין. פניתי לעו"ד והוא אמר לי שאף רופא מומחה לא רוצה להגיש חוות דעת כנגד הרופא המנתח! מה דעתכם בנושא, מפני שאיני רואה לנכון לוותר לרופא. בברכה אמנון

    • השגת חוות דעת רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 24/09/2009 09:55

      יש אמנם תחומים רפואיים שמאוד קשה בהם להשיג חוות דעת רפואיות נגד רופאים. הבעיה מוכרת. עם זאת, יש כמובן להשקיע בכך אנרגיה בלתי מבוטלת עד למציאת מומחה ראוי שכן יסכים. השאלה אם עוה"ד שאליו פנית ניסה מספיק והאם מיצה האפשרויות או לא.

      • שיחה שהיתה לי השבוע עם העו"ד
        אמנון | 24/09/2009 19:17

        השבוע דיברתי עם העו"ד והוא אמר לי שהבעיה היתה שהרופאים אליהם פנה אמרו לו שבהחדרת בורג אין אפשרות לדיוק מירבי מפני ששיקוף הפעולה הוא במישור אחד ולכן קשה לדייק בעומק החדרת הבורג. ולכן זו אינה רשלנות ואין עילה לתביעה (לי זה נשמע לא רציני). לתגובתך אודה אמנון

        • עמדת המומחים
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/09/2009 11:43

          זו בדיוק השאלה: האם התוצאה של הניתוח היא רשלנות או לא. על פי דבריך, על פי חוות דעת של הרופאים עימם התייעצת לא היתה כאן רשלנות. זו בהחלט אפשרות. כדי לעמוד על מהימנות חוות הדעת שקיבלת יש לבחון מפי מי נאמרה: האם מפי רופאים מאותה מחלקה? האם היה אמצעי כלשהו שניתן היה לנקוט בו כדי למנוע את הנזק שהתרחש? מדובר בשאלות שבחנתן אפשרית רק לאחר עיון בכל החומר והיוועצות עם מומחים בלתי תלויים בתחום