השאלה איננה מתאימה לפורום

  • תביעה כנגד קופ"ח ומשרד הבריאות-כדאיות
    יונה ניצן | 19/09/2009 21:16

    בעלי עובד כמאבטח נושא נשק בחברת שמירה ועובד כמאבטח של בי"ס באיזור מגורינו.ביוני השנה לקראת חידוש הרשיון נתבקש למלא טופס רפואי על ידי רופא המשפחה.בין שאר הסעיפים בטופס יש שאלה לגבי שתייה והרופא משום מה ציין שבעלי שותה למרות שהוא לא אדם שמרבה לשתות ו/או משתכר.סתם ,שותה בסופי שבוע וחגים כמו כל אדם ממוצע.ובוודאי שמעולם לא הגיע שתוי לעבודה.כאשר הטופס הגיע למשרד הפנים נצטווה להחזיר את הנשק.בעלי דיבר עמם ואמרו לו שעליו להביא טופס אחר מחודש כדי שיחזירו לו את הנשק.בעלי פנה לרופא שהודה בטעותו אך "סחב" כשבועיים את ח תיקון הטופס וכאשר הגיע בעלי למשרד הפנים סרבו להחזיר לו את הנשק בטענה שאולי בעלי נצן שוחד לרופא והעבירו את החומר למשרד הבריאות בירושלים לרופא המחוזי והוא היפנה אותו לרופא,פסיכיאטר מומחה בתחום אלכוהול.בעלי חזר וציין שעד מחצית אוגוסט עליו לקבל תשובה כדי לעשות מטווחח אך העניינים שם זחלו-במשרד הבריאות נעדר הרופא,המחוזי ןאחר כך הפקידה.הפסיכיאטר שהוא יחיד בארץ בסמכות זו נעדר מן הארץ ובעלי ביקר אצלו רק ב28 לאוגוסט.אלא שבנוסף לחוות דעתו היה עליו לצרף מכתב מ רופא המשפחה ומכתב מצה"ל בו שירת בעלי לפני כ40 שנה,על נסיבות שחרורו.בסופו של דבר החלה שנת הלימודים ובעלי לא שובץ לשום מקום וגם ביולי אןגוסט עבד מחצית של כל חודש כיוון שאיננו נושא נשק.רק לפני החג הוחזר לו הרשיון. השאלה:מי צריך להיתבע על הנזק?רופא המשפחה וקופ"ח ו/או גם משרד הבריאות בשל הסחבת? האם הנזק שנגרם לו שהוא במשכורתו,בכסף ששילם לפסיכיאטר,עוגמת הנפש,הנסיעות וההתרוצציות. האם מדובר בסכומים שיעברו את 10000 שח שזה הסכום המקסימלי נדמה לי לבית דין לתביעות קטנות או שמא מדובר בעשרות אלפי שקלים שאז כבר כדאי לו לפנות לעורך דין? ומי הנתבעים?

    • השאלה איננה מתאימה לפורום
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 20/09/2009 20:32

      הנושא שאת מעלה דורש בדיקה מעמיקה ואיננו מתאים לתשובה במסגרת הפורום. לא ברור לי אם הרופא שציין שבעלך שותה התרשל או לא, שהרי את בעצמך מציינת כי הוא שותה מפעם לפעם (גם אם לא בשעות העבודה). כך או כך, מציעה לכם להתייעץ עם עו"ד מומחה בתביעות נזיקין על מנת שיבדוק אם קיימת עילת תביעה ומהם הנזקים שניתן לתבוע

      • תגובה
        יונה ניצן | 20/09/2009 22:23

        אני רציתי לבדוק זאת לפני שאני פונה לעו"ד-כאילו בדיקה מקדמית מה שבעלי שותה היא מה שכל גבר ממוצע שותה אין ולא היתה לו מעולם בעיית שתייה וזה שורש העניין שהרופא שלנו טען,כי אני הלכתי אליו באותו יום,שכך כתוב לו בתיק הרפואי ואחר כך מעשה פלאים,שבעלי בא לבדוק איתו הוא בדק בתיק הממוחשב ולא היה לכך כל זכר. הוא ניסה לתקן את אשר עיוות אבל מאוחר מידי למרות שבעלי הסביר לו שכל יום שחולף הינו קריטי בגלל הצורך במטווח לפני שנת הלימודים.

        • תשובה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 21/09/2009 19:10

          נתוני שאלתך ברורים לי. יש הרבה נקודות שדורשות בירור לצורך מתן תשובה עניינית אם קיימת לכם עילת תביעה או לא. למשל, אם בעלך הצהיר שהוא שותה במה מסויימת - האם הדיווח של הרופא היה נכון? מדוע נסחב ה"תיקון" שבועיים? האם אמנם ניתן לתקן הצהרה עובדתית כזו על נוהג שתייה מסויים? האם ההפנייה למומחה "לבעיות שתיה" מקובלת בנסיבות העניין. קחי בחשבון שאדם שמחזיק בכלי נשק ומשמש כמאבטח אמור להיבדק על ידי הרשויות והעובדה שהוא נוהג לשתות אלכוהול במידה כלשהי היא נקודה שודאי אמורה להיבדק כדבעי. אני באמת סבורה כי בחינת העובדות מחייבת ייעוץ עם עו"ד מומחה בנזיקין שיתרשם על יסוד העובדוטת במלואן אם קיימת אמנם עילת תביעה