שאלה

  • בא לי לבכות
    תמר | 17/09/2009 14:39

    . כתור אדם בוגר עברתי עיר ומטבע הדברים גם העברתי את התיק הרפואי שלי . הגשתי לרופא המשפחה שלי מרשם לתרופות נגד דיכאון והרופא שאל מדוע אני נוטלת אותם ? עניתי שאין ברצוני לענות על כך אך הוא לחץ עליי וטען כי הוא מחוייב לחסיון רפואי! טוב, אמרתי לו שאחיה של אמא שלי נהג להתעלל בי מינית . לאחר זמן מסוים ביקשתי הפניה למרכז לבריאות הנפש באותה עיר או לפסיכאטר אנני זוכרת. והוא נתן לי הפנייה . הפסיכולוגית שטיפלה בי עזבה ובמקומה הופנתי לעובדת סוציאלית שלא הספיקה לקרוא את התיק הרפואי שלי ולפתע כשקבעתי איתה פגישה שאלה אותי האם את מסכימה כי אשתף קרוב משפחה בתוכן הפגישות שלנו ? מזועזעת , עניתי בוודאי שלא! . ושאלתי מי היה יכול לבקש דבר כזה ? והיא ענתה אמא שלך . דברתי אם מנהלת בקופת חולים ושאלתי כיצד יכלה אמי לדעת כזה דבר ואנחנו הרי מצויות בנתק? . מתברר שהיא לא יכולה אלא אם כן מישהוא סיפר לה . פניתי לאותו רופא משפחה שאמר לי משהוא בסגנון הזה. "ובכן אנני מאמין שאת חולה בנפשך אני חושב שאת מאוד בריאה ויודעת להבדיל בין טוב ורע!!! עליי לציין שאכן אמך התקשרה , כשהיא מביאה דאגה עמוקה למצבך , אך עניתי לה כי לא אוכל לתת מידע רפואי לגבייך " (הרי אני לא קטינה אני בת 28 ) , חזרתי למרפאה לבריאות הנפש ששם הודיעו לי כי הביאה דאגה למצבי וכי בקשה לדבר אם המטפלת שלי ולקבל מידע לגבי מצבי. וכי זה לא ניתן לה. שוב חזרתי לאותו רופא והודעתי לו כי אני רשאית להגיש תלונה במשטרה (האמת אני לא ממש יודעת אם זה נכון) וכ"כ הידוע לי הוא גם בריא בנפשו ויודע להבדיל בין טוב ורע . ואם הוא טוען שלא סיפר לאמי עליי להסיק שאמי התקשרה למזכירה ושאלה אותה אם אני מטופלת במרפאה או לא ושאותה מזכירה עברה על החוק וסיפקה לאמי את המידע שאכן אני מטופלת אצלם . בתחילה אמר , תגישי! אך כשבאתי לצאת התוודע כי אומנם לא סיפר לה כי פניתי למרפאה לבריאות הנפש אך כן סיפר לה כי הוא שלח אותי לקבל עזרה (דבר לא נכון משום שאני ביקשתי אותה) אם את רוצה , ענה לי בגסות את יכולה ללכת ותבוע את כל העולם! . עניתי לו שהגשתי תלונה נגד אותו דוד ומידע זה יכול לשמש אותו . אך הוא טען שבמקרה של משפט פלילי ההגנה רשאית מימלה לקבל גישה לתיק הרפואי שלי (והוא חייך כשהוא אמר את זה), אני מרגישה מושפלת מחוללת ורע שנתתי אמון במישהוא . כעת אני לא יודעת מה לעשות ניסיתי לדבר אם 1202 שזה עמותה לנפגעות תקיפה מינית אך בגלל עומס פניות לא ניתן לי ייעוץ. אני רוצה לציין שלו הרופא היה מתנצל ו מודה שלא חשב כי יתכן ואדם שמבקש עליי מידע אישי על מנת להרע לי , לא יאמר באופן חופשי "אנא תן לי מידע חסוי כי ברצוני לפגוע " למרות שבכל זאת , כתור אדם אם מאט תבונה שמודע לעובדה שעברתי התעללות בתוך המשפחה וכי אמי מודה מפורשות כי יש ביננו נתק כי הנתק הוא לא לחינם ואולי ישנה סיבה אליו. אך עדיין לו רק היה מתנצל ! כעת אנני יודעת מה לעשות אני מפחדת ובמקרה ואגיש תלונה אותו רופא ירע לי באיזו דרך (מבחינת המשפט לא התנכלות באופן אלים חלילה) מה עליי לעשות , אני מאוד פגועה וכועסת. מה האפשרויות שלי.

    • שאלה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 20/09/2009 20:29

      השאלה רווית פרטים ולא ברור לי בדיוק מה את שואלת. מנתוני השאלה לא ברור אם אמנם נחשף מידע חסוי בפני אמך.. גם לא ברור לי באיזו דרך עלול מישהו להזיק לך על יסוד המידע המצוי בחומר הרפואי שלך. אם תחליטי להגיש תלונה נגד אותו דוד - החומר הרפואי הנפשי שלך יהווה חלק מהראיות בתיק