עיכוב במתן תרופה

  • רשלנות רפואית עיכוב מתן תרופה
    שלום שלום | 04/09/2009 05:00

    שלום רב,חליתי ככל הנראה בשפעת חזירים/או כל סוג אחר של שפעתבתקופה די אינטנסיבית של אימוני כושר.1. התייצבתי בבית חולים לאחר בדיקה קיבלתי מרשם לתרופה בשם תמי פלו.2. ניגשתי לבית מרקחת בקופ"ח ולטענתם אזלה להם התרופה.3. ניגשתי לבית מרקחת סופר פארם, ולטענם היא מוגשת רק באמצעות קופ"ח.4. בשיא המחלה באוגוסט שאני לובש מעיל פליז צבאי    הגעתי בצהריי היום לקופ"ח כשאני קודח מחום צמרמורות    וכמעט על סף עילפון לקבל את התרופה שמגיעה לי.   לטענת הפקידה לא הייתה להם את התרופהנדרשתי לאתר רופא בשם שחם, לאחר חיפושים דווח ליכי אין טעם לחפש אותו, וכי התרופה אזלה במלאי ועשויה להגיע במהלך היום.חייגתי לקופ"ח והקלטתי את כל השיחותברוב מרכזי פניות הציבור האיזורים קיבלתי מזכירותוגם במרכזי.ביקשתי לדבר עם בכירים והעבירו אותי למישהי שהפנתה אותי קודם לכן לנציבה האיזורית באילתביקשתי ממנה להתקשר לנייד , אני מדגיש לא את מספר הניידאלה להתקשר לנייד של הנציגה כדי לנסות לארגן לי תרופה.ללא הועיל השיחה נטרקה באקורדים צורמים.שוב התקשרתי וביקשתי את האישיות הכי בכירה במשרד הפנים העבירו אותי לבחורה מסויימת שטענה בשיחהכי היא תסדר שמנהל בית החולים יוספטליטפל לי באופן אישי בבעייה, הגברת יצרה שיחת ועידהעם מזכירתו , כשאני מנסה להסביר לה שמנהל בית החוליםלא יקבל אותי משום, שאני מטופל ולא מישהו.אז היא המשיכה להבטיח , וברגע שהמזכירה עלתה על הקו היא ניתקה , באותה שיחה בדיוק המזכירה הסבירה ליאת מה שטענתי בפני הגברת "שאני לא מישהו"ומנהל בית החולים מאוד מאוד עסוק, ועם התנצלויותהיא ציינה שאין סיכוי שאני אדבר עם מנהל בית החולים(כל השיחה והתיאור מוקלטים)עד לכאן חרף המאמצים אין תרופה.מתקשר אלי בחור ערבי ככל הנראה מנהל בית המרקחתושוטף אותי בצעקות בטלפון על כך שפניתי להנהלהואיך אני מעז.הוא ציין שכן יש להם תרופה, אבל צריך חתימה מיוחדתמד"ר שחם.אחרי השיחה התמוטטתי מעולף לשינה.הגעתי למחרת בבוקר , ד"ר שחם איננוהמתנתי בחדר האחות הראשית יומיים אחרי קבלת המרשםעם כיסוי פה כמו של המנתחים.האחות הראשית אחרי מאמצים הצליחה להשיג לי את התרופה ביום השלישי של המחלה יומיים אחרי המרשם.כל התיאורים למעט השיחה עם הרוקח מתועדיםאני מניח שאפשר לבקש זיהוי של השיחהאם זה קריטי דרך צו בית משפט (אמנלא טועה)אני הרגשתי הפקרות ועוגמת נפשהתעלמות וגם סיכנו את החיים שלימת מישהו מהעיר שלי ויש פאניקה סביב העניין.יש עילה לתביעה?איזה סכומים מקובל לתבוע?האם אני יכול לכפות פרסום חלקים מהשיחהבקמפיין כפוי בהוראת שופט, ובמימונם?(להראות את השירות המצויין שלהם)אשמח לשמוע ולחוות דעהואני יותר ממתנצל על האורך פשוטרציתי להשמיט פרטים מהמקרה.

    • עיכוב במתן תרופה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 06/09/2009 09:09

      לא ברור לי משאלתך הארוכה איזה נזק גוף נגרם לך בשל אי קבלת התרופה - מעבר לעוגמת הנפש והסחבת שתארת? הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים בנסיבות כאלה כדאית רק אם נגרם לך נזק גוף ממשי.מדובר בתביעה הכרוכה בעלויות כספיות לא מבוטלות, ועל כן כדאיותה מותנית בקיומו של נזק בר תביעה.

      • שלום ותודה, אכן לא נגרם לי נזק ברור לעין כרגע
        שלום שלום | 06/09/2009 19:48

        שלום רב,לא נגרם לי נזק ככל הנראה לא כזה אני יכול לבחון עכשיו.אומנם אופן ההתנהלות קופ"ח כלפיי הייתה לא הוגנתגם מאופן הטיפול במקרה השאירו אותימחוסר תרופות , וכן אני מניח שמדובר בעוגמת נפשבלבד אבל גם סבל כרוך באי מתן התרופה.אם נמשיך לזכות את קופ"ח מלקחת אחריותמלשפר את ההתנהלות ואת תחזוקת המלאי שלהםכלפי המבוטחים אצליהם המצב ילך ויחמירויהיו מקרים חמורים יותר.אני מבוטח כללית שלא קיבלת מענה הולם בעת מחלהתפקידה של הקופה לדאוג לתת לי את התרופה לה אני זכאימאחר והיא לא עשתה את זה אני רוצה לתבוע אותה.מה הסכום הריאלי שמקובל לבקש ?גם אם אני מסתכן באפשרות שהתביעה שלי תידחה.בברכה,שלום שלום

        • תביעה ללא נזק
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 07/09/2009 09:03

          אין רשימת סכומים מקובלים שמקובל לתבוע. סכום התביעה קשור באופן ישיר לאומדן הנזק שנגרם לך. אם לא נגרם לך נזק ממשי - בית המשפט לא יפסוק לך פיצוי. לכל היותר תוכל לקבל פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לך והטרחה בהשגת התרופה (לכל היותר אלפי שקלים בודדים), אף זאת רק אם תעמוד בנטל להוכיח שההתנהלות של קופ"ח היתה רשלנית מה שכלל לא יהיה פשוט.