פרפורציה לאחר קולונוסקופיה

  • רשלנות רפואית?
    מיכל | 26/08/2009 12:34

    שלום רב, אחותו של בעלי בחורה בת 39 שסובלת מפיגור שיכלי וממחלת האפילפסיה. בשבוע שעבר עברה בדיקת קולונוסקופיה בעקבות ממצאים מדאיגים בבדיקות דם, ירידה במשקל וחוסר תאבון. בבדיקה התגלה גידול במעי הגס, שגודלו כ-20 סמ'. הבדיקה נערכה ביום רביעי וביום שבת נקלעה למצב קריטי, חוסר יכולת לנשום כראוי, לחץ ם דם נמוך וחום נמוך, לאחר בדיקות שנעשו במיידי כולל סיטי, התברר שבמהלך הבדיקה נגרם חור במעי הגס, מה שנקרא פרפורציה, וכל הנוזלים שנמצאים במעי הגס התפשטו לחלל הבטן וגרמו לזיהום חמור, גיסתי הובהלה לניתוח חירום לתיקון המצב כולל כריתת הגידול. הניתוח עבר בשלום, היא היתה בטיפול נמרץ נשימתי עד היום, ומבחינת הזיהום מצבה השתפר כ-80%. נאמר לנו בביה"ח בפירוש שהחור נגרם כתוצאה מהבדיקה ובנוסף נאמר שמצבים כאלו קורים המון רק שב-50% מהמיקרים החולים מתים. אז לשימחתנו גיסתי יצאה מהמצב הקריטי. אך מבחינת הסרטן המצב לא טוב, בניתוח התברר שהגידול שלח גרורות לקיבה. שאלתי היא האם יש כאן מקום לתבוע על רשלנות רפואית בשל החור שנגרם במעח הגס בבדיקה, והאם מוכרים לכם מיקרים כאלו?

    • פרפורציה לאחר קולונוסקופיה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 27/08/2009 10:15

      סיבוך של פרפורציה לאחר קולונוסקופיה הוא סיבוך ידוע, אשר עלול להיגרם גם אם לא היתה רשלנות כלשהי בבדיקה עצמה. השאלה אם נגרם בשל רשלנות תלויה בשאלת מיומנות המנתח והאם ננקטו האמצעים למניעתו (לשם כך יש לעיין בתיק ולהתרשם ממהלך הטיפול). כמו כן, יש לבחון האם ההתנהלות לאחר הבדיקה היתה תקינה ומדוע לקח זמן רב יחסית עד שאותרה הפרפורציה? כך או כך, ישנן תביעות על סיבוך מסוג זה אך במקרים בהם ניתן להוכיח רשלנות בבדיקה