תביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים

  • רופא שיניים
    ליליה | 20/08/2009 19:15

    שלום רב. אני רק בת 18, ואיני בטוחה שכאן זה המקום לשאול. אשאל בכל זאת.בגיל 13 התחלתי ליישר את שיניי במרפאה פרטית בשיטה של פלטות. על הטיפול שילמנו 14 אלף שקל. הרופא הצהיר כבר אז שעד גיל 18 אצטרך ללכת עם הפלטות בשיניים.בערך בגיל 16 התחלתי להזניח את הטיפול, לאחר שלא ראיתי שינוי במיקום השיניים שלי יותר מכמה חודשים.לאחר מכן, בשל נסיבות מסוימות, הפסקתי ללבוש את הפלטות למשך כחודש. כאשר באנו לרופא הוא אמר שצריך להתחיל את הטיפול מההתחלה, ובנוסף, לשלם עוד 14 אלף שקל. (שילמנו בעבר 700 שקל על פלטה שנשברה כדי שהוא יתקן אותה).לאחר התייעצות עם מרפאה אחרת התגלה, לא רק שהרופא לא טיפל בשיניים שלי כראוי, הוא יכל היה לסיים את הטיפול גם בשנה וחצי..מקסימום!שאלתי היא, האם ניתן לתבוע רופא כזה? האם ניתן לתבוע רופא שלא ביצע את עבודתו עד הסוף?

    • תביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 24/08/2009 09:24

      מהסיפור שאת מעלה עולות שאלות הדורשות העמקת הבירור ובהחלט ייתכן שקיימת לך עילת תביעה: האם הרופא שטיפל בך הוא אורטודנט מומחה? אם לא - האם הציג עצמו בפנייך ככזה? מה היתה תוכנית הטיפול שלו? האם הציע חלופות טיפוליות? האם חלופת הטיפול שהציעה היתה המתאימה ביותר? מדוע נדרש פרק זמן ארוך כל כך לצורך השגת תוצאות הטיפול? האם הטיפול בוצע במיומנות הדרושה?

      • רשלנות רפואית של רופא שיניים, המשך.
        ליליה | 24/08/2009 14:55

        הרופא הציג את עצמו כאורטודנט מומחה. הוא עובד במרפאה פרטית. הוא לא הציע חלופות טיפוליות (גשרים, אם הבנתי נכון למה אתה מתכוון), אך הוא אמר שצריך לעקור שתי שיניים מהלסת התחתונה והעליונה ואז להתחיל שוב בטיפול מחדש, וכמו כן לשלם לו שוב 14 אלף ש"ח, ואת זה הוא אמר לאחר כ-5 שנים של טיפול.לאחר התייעצות עם אורטודנט אחר התגלה כי ניתן היה לסיים את הטיפול בשנה וחצי (מקסימום) בעזרת גשר בשיניים העליונות ובתחתונות. וכמו כן, על עקירת שיניי אינה חלה חובה בשביל להשיג תוצאות מצוינות.בקשר לשאלתך האחרונה- הטיפול הסתיים בתוצאות נוראיות! ההסגר שלי פגום, השיניים התחתונות שלי עקומות כמו שהיו לפני 5 שנים, והעליונות מתחילות לאבד את מקומן הנכון!

        • רשלנות רפואית אורטודנט
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 24/08/2009 18:07

          יש מקום להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית