רשלנות רפואית בטיפול שיניים

  • טיפול שיניים עם גאז צחוק
    יוכי גודייב | 13/07/2009 22:55

    בני בן ה-18.5 הגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות על רשלנות שחווה בגיל 12 במרפאת שיניים במהלך טיפול עם גאז צחוק. הבעיה שאני עובדת כאחות באותה המרפאה והייתי איתו כמובן, הילד נרדם עמוק מאד ותוך כדי טיפול עם "סכר" הקיא וכמעט נחנק בהיותו מחוסר הכרה . אני הצלתי אותו כשהרופאה לא ידעה מה לעשות. הנזק שנגרם הוא בהזנחת השיניים 6 שנים ונזק נפשי, סיוטים לי ולו מהמחשבה של מה היה עלול לקרות אילו...הערה חשובה נוספת, כאחות שם ידעתי שהם עובדים נגד הנוהלים. האם נוכל לקבל טיפים לפני ההופעה במשפט? (אני עדיין עובדת באירגון הזה)תודה

    • רשלנות רפואית בטיפול שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/07/2009 13:43

      לא ברור לי הקשר בין הטיפול הכושל עם גז הצחוק לבין הזנחת השיניים במשך 6 שנים. אם כוונתך שבנך לא הלך לרופא שיניים מאז בגלל הטראומה - אני בספק אם התביעה מתאימה להתברר במסגרת של בית משפט לתביעות קטנות. ראשית, יהיה עליכם להוכיח שההתנהלות של המרפאה בכל הנוגע לשימוש בגז הצחוק והטיפול בבנך לאחר שהחלו סיבוכים בטיפול היה רשלני. מדובר בטענה שכדי להוכיחה יש צורך בחוות דעת רפואית. גם הטענה באשר לנזק שנגרם לשיניים טעונה הוכחה בחוות דעת רפואית. אני מציעה לכם לפנות לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית והליוועץ עימו על מנת לוודא את סיכויי התביעה והאם רצוי להעבירה למסלול של בירור בבית משפט השלום ולא במסגרת תביעות קטנות.