טיפול רפואי שאינו בסל

  • סירוב להחזר על בדיקות
    אור | 10/07/2009 09:39

    שלום, אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון...אבל אודה לעזרתכם. אמי ביקשה טופס 17 מקופ"ח לצורך בדיקת CT בגלל ממצאים מחשידים לסרטן. זה היה ממש לפני פסח ואמרו לה שייקח להם 10 ימים לאשר (בלי קשר לימי החג). אמי הבינה שאם עכשיו תחכה שבועיים לאישור, ואז תחכה לתור לבדיקה, היא תבזבז זמן יקר. מהלחץ אמי השיגה תור פרטי לבדיקה למחרת היום, במכון שלא עובד עם קופת החולים. (היא לא חשבה על זה אלא על בריאותה). אחרי שבועיים הגיע טופס ה- 17, אבל זה היה מאוחר מדי והטופס בוטל. בבדיקה לא גילו כלום, אבל בבדיקת ביופסיה עליה החליט רופא מומחה (גם כן פרטי) נתגלו תאים סרטניים וגרורות בשני איברים, שלא קולטים את החומר (הסוכר) ששותים לפני ה CT. דרשנו החזר מהקופה, על סמך זה שהתגלו ממצאים ואמי כבר בטיפול כימותראפי, אך נעננו שאין לקופה הסדר עם אותו מכון והם לא יכולים להחזיר כסף בגלל זה. בדיקה נוספת שאמי נשלחה לבצע, מעמיקה יותר מ CT רגיל, גם לא אושרה לה וגם היא בוצעה באופן פרטי בבית חולים שכן עובד עם הקופה. ביקשנו שלפחות יאשרו אותה, למרות שהיא לא בסל, אבל לא הסכימו. (רופא הקופה לא מבין למה לא אישרו. ועדת הדימות יכולה לאשר גם אם זה לא בסל). האם יש מקום להגשת תביעה? מה אתם מציעים אם לא. בינתיים עברו 3 חודשים, וכסף אין. תודה

    • טיפול רפואי שאינו בסל
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/07/2009 13:19

      אני מציעה לך לקבוע פגישה עם הרופא המנהלי בקופה ולשטוח בפניו את טענותייך בצורה מסודרת. אם טענותייך יידחו תבקשי לקיים דיון בפני ועדת חריגים של קופת החולים בה את חברה - בקשי מהרופא המנהלי הנחיות באשר לכך. אם כל זה לא יעזור תוכלילהגיש תביעה לבית הדין לעבודה על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. בכל הנוגע לשאלת כדאיות תביעה כזו הדבר תלוי בהיקף העלויות שכן הגשת תביעה בליווי עו"ד אשר ודאי כרוך בעלויות. אינני מתייחסת לטענות לגופן שכן אין בידי פרטים מלאים. בהצלחה!