עדות שקר והליך פלילי

  • רופא שמשקר מה דינו?
    יגאל | 23/06/2009 13:39

    אני נמצא כרגע בקדם משפט של רשלנות רפואית. הרופא אותו אני תובע חתם על תצהיר בו הוא משקר בעזות מצח לגבי ההסברים שניתנו לי עובר לניתוח. הוא טוען שניתנו הסברים מפורטים לגבי הסיכונים, בעוד שבפועל שום הסבר לא ניתן. אין גם שום תיעוד לגבי ההסברים הנ"ל לא בתיק ולא בטופס ההסכמה . שאלתי היא: במידה והשופט יצדד בגרסתי – ולו רק בשל העובדה שההסברים אינם מתועדים, ונטל הראיה מוטל מעתה על שכמו של הרופא (שנניח לצורך העניין שאין הוא מצליח להרימו) – האם תוגש נגד הרופא תביעה פלילית על מתן עדות שקר? הרי בתצהיר עליו חתם הרופא הוא מוזהר על כך שאם לא יאמר אמת יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק.   במידה ותשובתך היא שלא תוגש תביעה פלילית, אז מדוע שרופא ירתע מלשקר בתצהירים? הרי אם לא יועיל לו, גם לא יזיק?   תודה

    • עדות שקר והליך פלילי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 23/06/2009 14:25

      אנסה להשיב לשאלתך על קצה המזלג: כדי להרשיע עד בעדות שקר צריך להוכיח ברמת הוכחה שמעל לכל ספק סביר כי שיקר בעדותו. מדובר ברף הוכחה מאוד גבוה. אם אמנם יתברר במסגרת ההליך האזרחי שאתה מנהל נגד הרופא כי אין הוא יכול להוכיח את טענותיו כי סיפק לך את ההסברים - עדיין אין בכך כדי להוכיח ששיקר. גם אם בית המשפט יקבל את גרסתך ויעדיף אותה על פני גרסתו - עדיין אין משמע ששיקר, מה עוד שבהליך האזרחי בית המשפט מכריע על פי מאזן ההסתברויות (51%) ולא מעל לכל ספק סביר.

      • תודה על התשובה
        יגאל | 23/06/2009 16:43

        רק שמדברייך יוצא שרופא יכול לשקר חופשי, וחבל שכך.