עקרון הגולגולת הדקה

  • שאלה על הערכת סיכוי משפטי
    אס | 18/06/2009 01:24

    שלום, בעקבות רשלנות של חנות קרתה לקרוב משפחתי פגיעת גוף. העניין הוא שאותו אדם שנפגע פיזית מהרשלנות, היה אדם שסבל ממחלה מסויימת. הפגיעה הגופנית מהאירוע הרשלני גרמה לו לנזק רב מכיוון שהוא אדם חולה וזה דירדר מאוד את מצבו. האם כשתובעים את החנות (חברת הביטוח שלה), הם יכולים להפחית את חלקם בנזק מכיוון שיטענו הנפגע הוא אדם חולה וכי הדירדור שלו נובע בעקבות מצבו ואם היה נפגע באותה פגיעה אדם בריא זה לא היה משפיע עליו ככה? תודה

    • עקרון הגולגולת הדקה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/06/2009 06:55

      השאלה מתייחסת לעקרון הגולגולת הדקה אשר לפיו לא מנכים מגובה הפיצוי את "רגישותו" של הניזוק אשר החמירה את נזקיו.