רשלנות רפואית?

  • המוגלובין נמוך
    אודיה | 09/06/2009 07:49

    שלום רב. לפני כשלושה שבועות הובהלתי לחדר מיון בבי"ח וערכו לי בדיקות מקיפות. התגלה שם שההמוגלובין שלי נמוך - 9.4. לא עשו עם זה כלום ושלחו אותי הביתה ללא ממצאים חריגים. לאחר שבועיים (זה קרה לפני שבוע) התעלפתי פעמיים ברחוב, אזרחים פינו אותי לבית החולים ושם התעלפתי שוב. התברר שההמוגלובין שלי היה 6.2. אושפזתי שלושה ימים וניתנו לי 2 מנות דם. שוחררתי כשההמוגלובין שלי 10.3. כעת אני בבית, חלשה וקשה לי לעבוד. האם יש לי עילה לתביעה כנגד בית החולים הראשון שלא עשה עם ההמוגלובין הנמוך (9.4) כלום? אודה מאוד על תשובתך.

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 09/06/2009 08:58

      אם אמנם לא ניתנה התייחסות כלשהי להמוגלובין הנמוך שהיה לך במיון בפנייתך הראשונה - זה באמת לא תקין. לכאורה, ניתן לטעון כי לו היית מקבלת הנחיות לשימוש בברזל היה ההמוגלובין עולה - דבר אשר היה חוסר לך את החולשה וההתעלפויות. השאלה היא מה הסיבה להמוגלובין הנמוך והאם עומדת מאחורי זה סיבה רפואית הדורשת בירור וטיפול מתאים.את זה כדי לך לברר כרגע. ולעצם העניין: אם באמת פתרון בעיית ההמוגלובין היה מסתכם במן ברזל ואינך סובלת מבעיה רפואית כלשהי - עילת תביעה קיימת לך, השאלה היא מה כדאיותה של תביעה כזו - מבחינת עלות תועלת - לנוכח הנזק שאומדנו הכספי לא גבוה.

      • בקשר להמוגלובין הנמוך...
        אודיה | 09/06/2009 11:56

        הסיבה להמוגלובין הנמוך היא וריד שדימם לקיבה במשך כמה שבועות. את זה ראו ישר במיון בבית החולים השני, ע"י זונדה ובדיקה רקטלית. מייד קיבלתי שתי מנות דם ועשו לי צריבה בקיבה, וההמוגלובין עלה. אגב, לכמה אחיות שסיפרתי את המקרה: שהובהלתי לחדר מיון מחמת קוצר נשימה, דופק מהיר ולחץ דם נמוך, ישר אבחנו: אנמיה. נאמר לי שחיי היו בסכנה עם המוגלובין 6.2. שוב, האם יש לי עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית? תודה.

        • עילת תביעה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 09/06/2009 12:10

          כפי שציינתי, קיימת לך עילת תביעה בגין חוסר ההתייחסות במיון להמוגלובין הנמוך. אני שוב חוזרת ומציין שעלייך לשקול כדאיותה של תביעה כזו שהנזק שגרמה הוא שבוע או שבועיים של עיכוב בטיפול הרפואי, שעם כל אי הנעימות שהיו כרוכים בכך, עדיין מדובר בנזק שערכו הכספי נמוך יחסית. בית המשפט לא מפצה על נזק שעלול היה להיגרם ולבסוף לא נגרם אלא רק עלנזק שארע בפועל. הואיל והגשת תביעה כרוכה בעלויות כספיות לא מבוטלות אני חוששת שהערך בהגשת תביעה כזו עלול להיות פחות מהתועלת הכספית הצפויה.

          • כל הכבוד על תשובתך המהירה. ותודה.  לת
            אודיה | 09/06/2009 12:22