האם רשלנות רפואית

  • האם יש פה רשלנות רפואית?
    עידית טל | 11/02/2009 11:17

    לפני כשנה הופיעו לי כאבים בצד שמאל ליד השחלה , בתחילה דקירות קטנות שהתגברו , פניתי בהתחלה לרופא המשפחה ואחרי קולונסקופיה ומיפוי עצמות הציעה שאפנה לגניקולוג פניתי אליו , בדק אמר אין כלום לאחר שקראתי חומר בנושא אנדמוטריוזיס ומצאתי שיש לי תסמינים דומים ומעקב של כמה חודשים גם מצאתי שהם מופעים בתאריכים דומים בסמוך למחזור פניתי אליו שוב והעלתי את הנושא תוך כדי העלאת השערות בנושא , שלח אותי לאולטרא סאונד על אף שידוע שאי אפשר לראות בנושא הזה כלום באולטרא סאונד ובדיקות דם ניסה עלי עוד משהו , בקשתי ממנו שיפנה אותי ללה פרסקופיה , סרב ובסוף לאחר שהפנה אותי לאורולוג וזה פסל ואף אמר לי שלדעתו יש בעיה בשחלה ובחזרתי אליו ניסה עוד משהו ולבסוף בשיא הכאבים שאני נמצאת החזיר אותי לרופא משפחה בטענה שאין לו מה לעשות יש לציין שלווה אותי בשני הריונות שבהם עברתי ניתוח קיסרי, התוצאה עקב הסחבת כאשר לבסוף הגעתי לרופא שהקשיב ובדק והפנה אותי ללה פרסקופיה , שלא פתרה את הבעיה אך גילתה שאני סובלת מהדבקויות קשות עקב ניתוחי הקסרי שעברתי ולבסוף חודשיים לאחר מכן אותו רופא החליט לנתח שוב הפעם עקב הרעה במצבי, בפתיחה מלאה ונאלץ להוציא לי את הרחם שחלה וחצוצרה עקב המצב הקשה אליו הדרדרתי, אני בת 41 וחפצתי להביא עוד ילד ( יש לי שניים שילדתי בגיל מאוחר )מעבר לזה שסבלתי מאד תקופה ארוכה ואם היה מפנה אותי מוקדם יותר סביר להניח שהיה נחסך הניתוח השני, האם יש פה מקום לרשלנות רפואית אצל הגניקולוג שטיפל בי בתחילה?

    • האם רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/02/2009 09:55

      השאלה העיקרית שיש לברר במקרה שאת מתארת עם מומחה רפואי בתחום הגניקולוגי היא האם אבחון מוקדם של בעייתך היתה עשויה לשפר את ההחלמה ו/או היתה כרוכה בטיפול קל יותר. ככל שהתשובות לשאלות אלה חיוביות יש לך עילת תביעה. עלייך כמובן להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית שיעיין בחומר הרפואי וייוועץ עם מומחה רפואי מתאים.