הפרת חיסיון רפואי

  • חיסיון רפואי
    מיכאל | 16/01/2009 02:44

    שלום רב, לפני כשבוע עשיתי בדיקות גנטיות מתוך מטרה להרחיב את המשפחה בעתיד. לאחר יומיים, התקשרה פקידה מהמרפאה הגנטית אלי לפלאפון ולא עניתי. במשיבון היא הופנתה למספר הטלפון של בית הורי , ובשיחה עם אימי היא ספרה שעשיתי בדיקות גנטיות לפני הריוןו"שאין מה לדאוג" , דבר שגרם לפגיעה בפרטיות שלי ושל אשתי (לחץ כבד מההורים) השאלה האם אפשר לתבוע את הפקידה /המוסד שבו היא עובדת בטענה שנפגע החיסיון הרפואי שלי.

    • הפרת חיסיון רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/01/2009 21:40

      אם אמנם כל הפרטים שציינת בשאלה נכונים - יש לך עילת תביעה בגין פגיעה בפרטיותך. עם זאת, עלי לציין כי קיימת שאלה איזה נזק נגרם שכן מה גילתה הפקידה? שביצעתם בדיקות גנטיות ושהן תקינות - מידע שכשלעצמו אינו בעל פוטנציאל פגיעה בפרטיותכם, ודאי לא פגיעה משמעותית. כך או כך, פגיעה בפרטיות קיימת.