תשובה לשאלתך

  • רשלנות רפואית
    חיים | 14/10/2008 05:55

    תגיד לי בבקשה כאשר אני תובע רשלנות רפואית ובמיקרה שאני זוכה בסכוף מסויים דוגמא הזכייה היא 100 אלף שח מה אני צריך לשלם לביטוח לאומי את כול הסכומים שקיבלתי במשך השנים ואחר כך אני לא יקבל ביטוח לאומי יותר אני נכה 100 אחוז

    • תשובה לשאלתך
      מתמחה בתחום הרשלנות | 16/10/2008 14:11

      מי אמר לך שאתה צריך להחזיר לביטוח לאומי כסף? בית המשפט נותן לך פיצוי עבור הנכות והנזק שנגרם לך ומקזז מראש את הכספים שאתה מקבל מביטוח לאומי, כך שהסכום לפיצוי שיקבע בית המשפט יהיה אחרי שהוא קיזז. ואתה תמשיך לקבל כספים מביטוח לאומי מאחר ואתה נכה 100%.

      • רשלנות רפואית
        חיים | 16/10/2008 20:48

        בית מישפט מקזז לי מראש את הסכומים שקיבלתי מיביטוח לאומי את כול השנים שקיבלתי לפני שהגשתי את התביעה

    • פיצויי רשלנות רפואית ותגמולי ביטוח לאומי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/10/2008 19:03

      התשובה לשאלתך נעוצה בהסכם הפשרה עליו חתמת מול חברת הביטוח של המוסד הרפואי הנתבע. באופן עקרוני, החוק מאפשר למוסד לביטוח לאומי - אשר מעניק קצבאות לנפגעים באשר הם, ובכלל זה נפגעי רשלנות רפואית - לחזור אל המזיק (במקרה שלך המוסד הרפואי הנתבע)ולתבוע ממנו את סך הקצבאות ששולמו לך על ידי המוסד לביטוח לאומי. לפיכך, הסדר הפשרה אליו הגעת מול הנתבע הביא זאת בחשבון והפיצוי שקיבלת אמור היה להיות הסכומים שמעבר לתגמולי המוסד לביטוח לאומי. מובן שכדי להשיב על שאלתך בפירוט הנדרש יש צורך בפרטים מלאים יותר על המקרה. כך או כך, מציעה לך לחזור אל עורך הדין שייצג אותך ולדרוש ממנו תשובות ברורות יותר. הן ודאי מצויות בידיו. ה