רשלנות רפואית בטיפול לאחר תאונת דרכים

  • רשלנות רפואית
    רם | 04/10/2008 14:28

    אני עברתי תאונת דרכים קיבלתי מכה בראש בצוואר בגב בהעליון הצוואר ואיבודי ריאה ב2005 הגעתי למיון בבית חולים בדקו אותי בדיקה שיטחית ושלחו אותי כעבור שעתיים הביתה . למחרת במרפאה התלוננתי על הפרעות ראיה וכאבים בצוואר ושלחו אותי שוב לבית החולים וגם הפעם בדקו אותי בדיקה שיטחית ושחררו אותי הביתה . שלחו אותי לעשות פיזיוטרפיה שהייתה ללא הטבה במצבי . הרופא המטפל שלח אותי לעשות כירופרקטיקה באחד הטיפולים של הכירופרקטיקה הרגשתי כאבים חזקים שכיאלו חתכו לי את עמדו השידרה והפרעות בראיה ויכלתי לקום מי שמה רק עם עזרה. המטפל של הכירופרקטיה נתן לי מכתב ואמר לי דחוף C.T ועם זה באתי באתי לרופא משפחה והגתעי עם זה לC.T פעם ראשונה מאז התאונה ועד הכירופרקטיה בערך 8 חודשים למרות הכאבים וכל מיני מגבלות עוד איכשהו הצלחתי לעבוד ומאז הטיפול הכירופרקטיה עד היום אני לא עובד ומתקפד נורמלי כיום יש לי תוצאות של בדיקות שעברתי בC.T ,MRI ,מיפוי מוח ,מיפוי עצמות ויש ממצאים לגבי כמה פגיעות במערכות שונות השלא הלשי עם אפשר לתבוע על רשלנות רפואית של מיון ששיחרר אותי פעמים בלי שום בדיקה מעמיקה ובמיוחד רופא משפחה ששלח אותי לכירופרקטיקה. פגיעה בתאונת דרכים בעמוד שיטרה צווארי איך רופא משפחה שולח אותי לעשות כירופרקטיקה בלי צלומי הדמיה? יש לי את המכתב מכירופרקט שמפנה אותי בחודש 12 05 לCT עוד משו: בסמוך להחלטת הוועדה לערערים של הביטוח לאומי לגבי מצבי מישו הכניס לתוך התיק הרפואי שלי שיש לי פריצות דיסק משנת 2000 בצוואר לאחר הרבה בירורים עם רופא המשפחה כמו שזה הגיע לתיק הרפואי שלי ככה זה נעלם מיותר לציין שביטוח לאומי הסתמכו על זה וקבעו שחלק מהנכות יש לי מנזק ישן מתוך 20 שנים לפני התאונה אולי הייתי אצל רופא 4 פעמים ולא בגלל בעיות כיאלו *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות בדיקה רפואית

    • רשלנות רפואית בטיפול לאחר תאונת דרכים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/10/2008 19:28

      ככלל, במקרה של נזק כתוצאה מתאונת דרכים ישנו ייחוד עילה - כלומר תביעת פיצויים אך ורק על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מה שמגביל אותך בהגשת תביעה נגד גורמים נוספים - גם אם קיימת לך עילת תביעה נגדם. לעומת זאת, כאשר הרשלנות הרפואית, שבאה לאחר תאונת הדרכים, גרמה לנזק משמעותי - שניתן לכמת אותו ולהפריד אותו מן הנזק שנגרם בעקבות התאונה - או אז תוכל לתבוע ברשלנות רפואית את בית החולים. כאמור יהיה עליך להוכיח איזה נזק גרמה הרשלנות וכיצד היא החמירה את מצבך הרפואי לאחר התאונה. השאלות האלה וכן השאלות שאתה מעלה בנוגע להתנהלות בביטוח לאומי מחייבות טיפול מקצועי של עורך דין שיטפל בכך על פי נסיבות המקרה ופרטיו. בברכת בריאות טובה והחלמה מהירה! *הערת מערכת: לקריאה נוספת פיצויים תאונת דרכים