תביעה בגין מתן חיסון בניגוד לעמדת ההורים

  • מתן חיסון ללא אישור
    דלית | 11/09/2008 19:59

    הייתי רוצה להתייעץ האם יש לי עילה לתביעה כאשר ביקשתי וחתמתי על טופס שלא לתת חיסון לבני מיד אחרי הלידה בבית החולים. החיסון בכל זאת ניתן ללא התייחסות לטופס. האם ישנה כאו עילה לתביעה או שמא עליי להסתפק בתלונה למשרד הבריאות והנהלת ביה"ח?

    • תביעה בגין מתן חיסון בניגוד לעמדת ההורים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/09/2008 22:01

      המקרה המתואר בשאלתך עונה להגדרת עילת תביעה של "פגיעה באוטונומיה". כאשר פעולה רפואית נעשית ללא הסכמת המטופל או בניגוד להסכמתו, אך לא נגרם מכך נזק ממשי שניתן לכימות - ניתן להגיש תביעה בעילת תביעה של פגיעה באוטונומיה של החולה (או במקרה זה של הוריו) אשר הפעולה הרפואית נעשתה בניגוד לדעתו. הפיצוי בגין פגיעה מסוג זה, על פי פסקי דין שניתנו במקרים דומים, כמה עשרות אלפי שקלים.

      • לאיזה עורך דין עליי לפנות למטרת תביעה כזאת?
        דלית | 14/09/2008 10:57

        תודה על התגובה!

        • פגיעה באוטונומיה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/09/2008 11:45

          כל עו"ד שהינו מומחה לתביעות רשלנות רפואית