רשלנות רפואית?

  • נולדה לי ילדה חולה לב לפני כ-6 שנים
    אילנית | 07/09/2008 23:10

    הילדה נולדה עם מחלת קרדיו מיופתיה היפר טרופיה ותת בלוטת התריס היה חשש גם לפומפה ובסוף אחרי למעלה מחצי שנה נישלל הרופאים לא נתנו לה חיים ארוכים אמרו לנו שהיא לא תחיה חצי שנה ואחרי חצי שנה היא לא תחיה שנה וכך הלאה לאחר אקו לב מרובה פיתאום היה מופתה הרופא ואמר שהוא רואה שהיא מרגישה יותר טוב ולא צריך השתלת לב כי הוא אמר שאולי ניזדקק להשתלת לב זה סיפור ארוך במהלך ההריון הרגשתי לא הכי טוב חשתי שיש לי ילדה לא טובה בבטן וביקשתי בדיקות שונות ולא רצו לתת לי לבצע שום בדיקה מעבר למה שנותנים ...יש לי עורך דין והוא דורש 15000 ש"ח עבור חבות דעת רפואיות האם יש לנו כיס לתביעה ועד כמה זמן יש לנו בישביל להגיש תביעה שכזאת ... תודה אילנית

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 09/09/2008 23:02

      מהסיפור, כפי שהוא מוצג על ידך, לא ניתן להבין מאלו מומים סובלת בתך, האם ניתן וצריך היה לאבחן אותם בבדיקת על קול או בבדיקות אחרות במהלך ההריון והאם הרופאים התרשלו. כדי להשיב על שאלותייך יש לאתר תחילה את כל התיקים הרפואיים מההריון שלך, לבחון אלו בדיקות בוצעו לך והאם ישנן בדיקות שלא בוצעו ושהיה מקום לבצע אשר היו מאבחנות את המומים של בתך לפני הלידה. את התביעה ניתן להגיש עד גיל 25 של בתך, אך לא רצוי להשתהות יתר על המידה. באשר לעלות חוות הדעת - אלו הם הסכומים שהמומחים דורשים אך קודם לכן אפשר להתייעץ עם המומחה באם ישנו בסיס לתביעה והתייעצות כזו כרוכה בעלות נמוכה יותר, דבר שאני מניחה שעורך הדין שלך ודאי הסביר לך. בהצלחה!

      • תגובה לרשלנות רפואית
        אילנית | 10/09/2008 07:10

        מחלת לב קרדיו מיופטיה היפר טרופיה בגדול מחלת איבוי שריר הלב היא נולדה עם לב גדול מאוד כמו של אדם זקן שעומד למות ... ובלוטת התריס לא תיפקדה מילידה קיבלה כדורים עד גיל שנתיים . בהריון עשו לי בדיקות רגילות כמו לכל אישה ובנוסף מים שפיר כי הבדיקה בחלבון אוברי לא היתה תקינה ,באולטרסאונד המורכב למעשה היתה הבדיקה תקינה ,למרות שהיה כתוב בקטן מאוד לא ניתן היה ליראות עובי בטן עבה ,אני בחורה שמנה , מיצד אחת באולטרסאונד הכל היה תקין מיצד שני לא היה ניתן ליראות אז איך אומרים הכל תקין ? אנחנו קיבלנו מידה מעו"ד שלנו אבל הוא לא אמר לנו שאפשר יעוץ בסכום קטן קודם רק לשלם 15000 אלף ואז ממשיכים את התביעה תודה לך על התושה הקודמת ותודה בכלל . את עו"ד רפואית שמיתעשקת ברשלנות רפואית ? מידע נוסף: בדיקה רפואית

        • תשובה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/09/2008 10:58

          לשאלתך - לכל בדיקה יש את המגבלות שלה והעובדה שבדיקה היא תקינה לא אומרת בוודאות שהכל בסדר. משמעות תקינותה של בדיקה היא רק שמה שהבדיקה מסוגלת לאבחן הוא תקין. באשר לעלות המומחה, דברי עם עורך דינך והוא ינחה אותך.וכן, אני מומחית בתחום זה.