רשלנות רפואית - שתל בלחי

  • האם זו רשלנות רפואית פלסטית?
    דניאל | 18/08/2008 22:48

    שלום חברה טובה שלי עברה השטלת עצמות לחיים אצל מנתח פלסתי לפני בערך 3 שנים... כיום שתל בצד אחד מונח כמו שצריך ובצד השני השתל ממש לא במקום ופשוט צנח, נפל, (לא יודע איך להגדיר את זה) אבל הוא ממש לא איפה שהוא אמור להיות. חוץ מהמראה, שזה פשוט לא נראה טוב ששתל (ועוד בפנים) זז ממקומו, הבחורה גם סובלת מכאב איפה שהשתל צנח. היא ביקרה אצל המנתח (כמה פעמים) בהתחלה בשביל להחזיר את השתל למקום והוא הציע תיקון על ידי כניסה דרך העיין, מה שממש לא נראה לי אישית, כי השתל הוכנס בכלל דרך הפה... ומה שנראה שהוא די מחפש לחסוך בעלויות והוצאות כי מהעין זה הרבה יותר פשוט וזול מהפה. בתקופה האחרונה כבר החלו כאבים באיזור ברמה של סבל לפעמים, ושוב היא בקרה ועדין הוא המליץ על תיקון דרך העין ושזה שום דבר (הכאבים שלה!!) ועוד ברוב חוצפתו גם קרא למזכירה שלו שתחווה חוות דעת על מראה הלחיים כאילו ויש לה איזה הסמכה או שהיא בכלל רלונטית לנושא. השאלה שלי אם זה ששתל בעצם לחיי נופל ולא נשאר במקום ועוד גורם לכאבים האם זו רשלנות רפואית? האם הוא היה יכול לעשות את העבודה שלו בצורה יותר טובה ומוצלחת כך שבכלל היא לא הייתה מגיעה למצב הזה? ואם מטופלת שלך באה ומתלוננת על כאבים באיזור, האם זו נחשבת רשלנות רפואית לשלוח אותה הביתה עם הכאבים ללא שום טיפול? ואם צריך טיפול, תיקון האם היא זו שצריכה גם לשלם את ההוצאות כמו חדר ניתוח ומרדים?

    • רשלנות רפואית - שתל בלחי
      עו"ד אסי לביא צוקרמן | 22/08/2008 11:28

      כדי להשיב לשאלתך יש לדעת מה הגורם לצניחת השתל אצל חברתך: האם רשלנות בפרוצידורה שנקט המנתח או סיבוך שעלול להתרחש גם בלא רשלנות. התשובה לכך תלויה בחוות דעתו של רופא מומחה שיבדוק את חברתך ויקבע זאת. יש כמובן להזמין את התיק הרפואי המלא מהמנתח ולנסות למצוא בו תשובות לשאלות הנ"ל. גם השאלה בנוגע לכאבים תלויה באלה. אם אמנם חברתך סובלת מכאבים באזור בו השתל צנח, הדבר עלול להצביע על התסבכות באיזור, ועל כן גם מסיבה זו רצוי להיוועץ במומחה בכירורגיה פלסטית (לא במנתח) באופן מיידי. בנוסף, רצוי להיוועץ בעו"ד המומחה בתביעות רשלנות רפואית לבחינת הנושא גם מן ההבט המשפטי. הוא ינחה את חברתך כיצד לנהוג בכל הנוגע לעלויות ניתוח מתקן. כדי לתת מענה מעבר לכך אצטרך נתונים נוספים, תוכל לבחור אם לפנות למערכת בייעוץ אישי אם לא.