חתימה על כתב ויתור על סודיות רפואית לצורך קבלת תיק רפואי

  • מידע רפואי על עצמי
    דוד | 07/08/2008 12:45

    כשביקשתי מידע רפואי על עצמי מבית חולים, אמרה לי המזכירה הרפואית שהתנאי לקבלת החומר הוא שאחתום על ויתור סודיות רפואית. היא הסבירה זאת כך: "אחרי שתקבל את החומר אתה רשאי למסור אותו לצד ג', ואחר כך תטען שבית החולים הוא שמסר את החומר לאותו צד ג' ללא הסכמתך. לכן, אנו (בית החולים) מבקשים שתחתום על ויתור סודיות". אני סבור שמדיניות בית החולים אינה נכונה. מה ניתן לעשות כדי לקבל את החומר מבלי לחתום על ויתור סודיות? דוד

    • חתימה על כתב ויתור על סודיות רפואית לצורך קבלת תיק רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 07/08/2008 14:00

      אתה צודק לגמרי. תיק רפואי הוא רכושו של החולה וזכותו של החולה להעתיק אותו תמורת תשלום סימלי לבית החולים עבור ההוצאה הכרוכה בכך. לכן, אם פנית לבית החולים ישירות ולא באמצעות עורך דין אין כל צורך בחתימה על כתב ויתור על סודיות רפואית. חשוב לציין כי כתב ויתור על סודיות רפואית הוא מעין הגנה שהחולה נותן למוסד הרפואי ובו הוא מאשר למוסד הרפואי לתת את החומר הרפואי לצד ג' ספציפי. לא ברור לי כיצד ניתן להחתים אותך על כתב ויתור על סודיות רפואית כאשר אין צד ג' ספציפי שאמור לקבל את החומר. יותר מכך, נניח שתחתום על כתב ויתור על סודיות רפואית לטובת עו"ד כהן ותחליט להעביר את התיק לעו"ד לוי - גם אז בית החולים לא מוגן, כך שהטענה של בית החולים לא ברורה לי כלל. כך או כך, מדובר לדעתי בנוהל לקוי או באי הבנה. אני מציעה שתפנה ליועץ המשפטי של בית החולים ותבקש להבהיר זאת וככל שלא תצליח תוכל לפנות במכתב תלונה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות והוא יורה לבית החולים לפתור זאת.