עצה לגבי רשלנות רפואית

  • עצה לגבי רשלנות רפואית
    אילנית אזולאי | 17/07/2008 02:39

    שלוםרב! יש לי שני שאלות, 1. בעלי עבר תאונת עבודה שבעיקבותיה נאלץ לעבור ניתוח (הוא חתך גידם במפרק כף הרגל, הקרסול מלמעלה),התאונה קרתה במקום בו יש ביטוח,הביטוח הוא על מיבנה+צד ג'. בזמן בניית הביטוח אמרתי במפורש לסוכן שבעל הפוליסה הוא המשפץ. הפוליסה ניחתמה לפני שלושה שבועות ואילו התאונה קרתה לפני שבוע בלבד, עכשיו נאמר לי שבעלי אינו מכוסה. מה עליי לעשות. 2. שאלתי השנייה היא: כאשר בעלי נלקח לחדר ניתוח נאמר לי שהניתוח יערך כחצי שעה עד שעה לבסוף הניתוח נערך כ- שעתיים וחצי בערך+ שעתיים בחדר התאוששות. בזמן שהמתנתי בחדר המתנה ניסיתי לשאול באמצעות האינטרקום את מצב בעלי ולמה הוא עוד לא יצא מחדר הניתוח, האחות שענתה לי באינטרקום אמרה שברגע שיוציאו את בעלי לחדר היתאוששות יצא המנתח לדבר איתי ולהגיד לי מה מצב בעלי, לאחר כשעה ראיתי שהיתחלף במסך הטלוויזיה שיש ליד חדר ההמתנה שנרשם שבעלי הועבר לחדר התאוששות המתנתי כשעה וחצי וצלצלתי שוב באינטרקום הפעם ענה לי אח וכאשר שאלתי אותו מה קורה עם בעלי ולמה לא יוצא רופא לדבר איתי להגיד לי מה מצב בעלי באותו הזמן הייתי בטוחה שמשהו קרה ולא ידעתי עם בעלי חי או מת ביקשתי האותו האח לקרוא לרופא שיצא לדבר איתי ואז התחיל האח לצעוק עלי וניתק לי את האינטרקום המשכתי לצלצל ולבקש שישלחו רופא לדבר איתי ואותו האח המשיך לנתק לי, לאחר שהייתי במצב נורא וניכנסתי להיסטרייה ולחץ מזה שאף אחד לא אומר לי כלום החלטתי להיכנס לחדר התאוששות בעצמי, כמובן שהזמינו לי אנשי אבטחה שכאשר הגיעו לא האמינו שבמשך שעה וחצי בעלי שוכב בחדר היתאוששות ואף רופא לא יצא לדבר איתי, רציתי לגשת להנהלה ולהגיש תלונה על מה שקרה ובמיוחד על היחס של אותו האח כאשר התחלתי ללכת לכיוון ההנהלה יצאו ליקראתי כמה אחים שביקשו והתחננו שאני לא אעלה להגיש תלונה ופתאום הכניסו אותי לראות את בעלי בשביל שאני אשתוק. רציתי לציין שעד היום אף רופא עדיין לא דבר איתי איך עבר הניתוח על בעלי. מה עלי לעשות?? אני לא מצליחה לשכוח מה שעברתי בחדר ההמתנה בזמן שבעלי היה בניתוח ובהיתאוששות. בתודה מראש אזולאי אילנית

    • עצה לגבי רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/07/2008 09:56

      בקשר לשאלה הראשונה - לצורך מתן מענה לשאלה דרושים פרטים נוספים. לא ברור לי למה נדחתה התביעה? האם בגלל שאין אחריות כלפי בעלי מקצוע? האם בגלל שבעלך איננו "צד ג"'? כמו כן, יש צורך לעיין בפוליסה על מנת לתת לך מענה מסודר וענייני. בקשר לשאלה השנייה - המקרה שאת מתארת איננו מהווה בסיס לתביעה בעילה של רשלנות רפואית. גם אם נפלו ליקויים בהתנהלות הצוות,מה שאיננו ודאי כלל, עדיין ליקויים אלה אינם מצדיקים תביעה אלא לכל היותר (וגם זה לא בטוח) תלונה להנהלת בית החולים. זכרי שאינך יכולה לדעת מתי בדיוק החל הניתוח וגם אם בעלך נכנס לחדר ניתוח אין הדבר אומר שהניתוח החל מיידית. מדובר בהתנהלות של חדרי ניתוח שנעשית על פי לוחות זמנים שלך אין ידיעה עליהן ומה שנראה לך בלתי תקין עשוי להיות עניין של סדרי עדיפויות ושיקולים שאין בידייך מידע עליהם. כמו כןהרבה בריאות!