הסכמת התובע לפשרה בתביעת רשלנות רפואית

  • פשרה
    אודי | 07/06/2008 16:47

    האם רשאי ב"כ התובע בעניין רשלנות רפואית לקחת על עצמו את הפשרה שהושגה בינו לבין ב"כ הנתבע ללא ידיעת הניזוק עצמו -ואף נצא מנקודת הנחה שלא סוכמו פרטים כגון אלו מחוסר ידיעת הניזוק

    • הסכמת התובע לפשרה בתביעת רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/06/2008 14:08

      עורך הדין הוא שלוחו של הלקוח וככזה - הוא שואב את סמכויותיו מייפוי הכח שהוא מקבל מן הלקוח. עורך הדין איננו יכול להתפשר מבלי לקבל את הסכמת הלקוח לפשרה, לאחר שזו הוסברה לו והובנה על ידו. חשוב לציין כי בדרך כלל הנתבעים דורשים מן התובע לחתום על כתב ויתור וסילוק - מעין הסכמה שתמורת הפיצוי שהוא יקבל הוא מוותר על כל זכויותיו, טענותיו ותביעותיו בנוגע לארוע התביעה, על כן גם מבחינה טכנית יש קושי לסיים תביעה בפשרה ללא ידיעת הלקוח.