רשלנות רפואית במהלך השירות הצבאי

  • סוגיית רשלנות רפואית
    א.ק | 30/05/2008 20:47

    הנני פונה אלייך בעקבות סוגייה של רשלנות רפואית במהלך ניתוח שעברתי לפני כ-3 שנים ופרטי כדלקמן: לפני כ-3 שנים נותחתי בבית החולים *** ניתוח לשחזור רצועות כתף בעקבות אי יציבות בכתף ימין והמלצת רופאיי. התייצבתי ביום הניתוח ולאחר שבוצע הניתוח הרגשתי כאבים עזים ברגל שמאל ופשוט ללא יכולת להזיז אותה ואף היא הייתה כחולה ונפוחהץ בעקבות כך , במיידי הוזמן לחדרי בעת אישפוזי בבית החולים רופא שיבדוק את המצב ובוא קבע כי בעקבות שכיבה ממושכת על צד שמאל וכי לא שונה מנח השכיבה נגרמה פגיעה עצבית ברגל שמאל בנוסף ת יש לציין כי דברים אלה נכתבו במכתב השחרור מבית החולים. לאחר מספר שבועות של שיקום בוצעה בדיקת EMG בה נקבעה פגיעה עצבית בעצב הפרונאיל. בעקבות המצב הנ"ל היום אני סובל מ-DROP FOOT שבמשך הזמן הוביל אותי לנפילה בעקבות הפגיעה וגרימת חבלה בקרסול כולל קרעים ברצועות ופגיעה בגידי הקרסול. כיום הנני סובל מבעיות בהליכה ובקושי תפקודי המחייב ואתי באביזרי שיקום . בעקבות כך הנני פונה אלייך וזאת מפאת בחירת הסוגייה המשפטית המונחת בפנינו וזאת לאור פרט חשוב והוא כי כל התהליך של הניתוח שעברתי היה במסגרת היותי חייל ומכאן הנני מעוניין לברר אם עקב היותי חייל באותה העת שהובילה לשחרורי מצה"ל בפרופיל 21 בעקבות הפגיעות הנ"ל הנני עדיין יכול לתבוע את בית החולים בעילה של רשלנות רפואית?? אשמח אם תוכלי לעזור לי בעניין זה ובנוסף לענות לי לגבי סוגייה זו וזאת לאחר פנייה ובירור אצל אנשי מקצוע שדעתם חלוקה בעניין ... אשמח לשמוע את דעתך המנוסה ..

    • רשלנות רפואית במהלך השירות הצבאי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 31/05/2008 09:20

      ראשית לכל, עליך לדעת שתביעתך תתיישן כעבור 3 שנים ממועד השחרור מצה"ל ועל כן עליך להזדרז ולהגיש תביעתך לקצין התגמולים ללא דיחוי. בנוגע לעילת התביעה לא ברורות לי די הצורך העובדות, אך על פני הדברים יש לבחון הכחצד זה נכנסת לטיפול בבעיה בכתף ויצאת עם רגל משותקת. כדי להשיב על שאלה זו יש לעיין בכל החומר הרפואי שלך. אם תרצה להתייעץ עימנו נא פנה אלינו דרך פנייה דחופה