האם קיימת עילת תביעה ברשלנות רפואית

  • טיפול לקווי
    אמנון | 04/05/2008 01:39

    שלום רב. אני מבקש לברר נקודה מאוד חשובה וקריטית המקרה שלי כך : אישתי יום אחד חזרה באמצע יום עבודה עם סחרחורות וכאבי וחוסר שווי משקל ולא היצלחה לזוז חוץ מאשר למיטה , ששם נשכבה מספר שבועות ובקושי הצליחה לדעדע לשרותים. כמובן במקביל התחלנו טיפול עם קופת החולים אשר אנו מנויים בה, רופאת המשפחה בשבועות הראשונים נתנה לה טיפול תרופתי לסחרחרות , וכל האשר הפך להיות לדעתה כבר פסיכוסומטי, והיא לא נתנה יותר מידי חשיבות על הסחרחורות ואי שווי משקל. כשראתה שהטיפול לא שנתנה לא הכי עוזר הכניסה להילוך גבוה את הפגישה עם הפסיכיאטר. אבל מקביל בשל הפצרותה של אישתי לעשות ברור מעמיק יותר רשמה לה פניות למספר רופאים מקצועיים כמו נוירולוג ,רופא עיניים , א.א.ג. ועוד מיני רבים שלא עזורו . כשהלכנו לרופא תעסוקתי של הקופה לבקש ימי מחלה לאחר שתמו ימי המחלה של אשתי הוא אמר שאין עילה קלינית (למרות שנמצאה כזו בבדיקת הפוסטוגרפיה שנעשתה לאחר חודשים מאוחר יותר ) ושהיא עדין סובלת מחוסר שיווי משקל . בגלל שלא היה לא את ימי המחלה הוא פוטרה מעבודתה (נאלצנו ללכת לרופא תעסוקתי פרטי והוא כן נתן ימי מחלה אבל זה היה כבר מאוחר מידי ). לאחר הרבה צעקות היגענו למצב שבו שלושה רפאים מקצועיים שנתנו בקשה לבדיקת MRI ולשלילה של כל מיני דברים , ולא רוצו לדבר בלי תוצאות של בדיקת MRI . פה חשוב לציין כי אחת הבדיקות פוסטוגרפיה שמה לMRI היתה לא בסל, כתנאי הרכחי בדרך לMRI. זהוא לא כל המקרה אבל עד לכאן יש לי מספר שאלות: 1. האם עצם העובדה שישנם כמה רופאים שביקשו MRI ולא קיבלו את זה בזמן אלא לאחר מו"מ ממושך עם הקופה הינה רשלנות רפואית? 2.האם עצם העבודה שלא שלחו אותה לעשות את בדיקת הפוסטוגרפיה בזמן הינה רשלנות רפואית ? 3.האם אפשר איך שהוא לתבוע את קופת חולים על כך שלא נתנה ימי מחלה מרופא תעסוקתי והיא פוטרה מעבודתה עקב כך? 4.ואם חוקי לעשות בדיקה שלא בסל (משום מה לאחר שעשינו אותה אושר לנו החזר מלא) כתנאי לבדיקה שהיא בסל ? תודה לכל מידע נוסף: בדיקה רפואית

    • האם קיימת עילת תביעה ברשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא צוקרמן | 10/05/2008 19:12

      המקרה שאתה מתאר הוא מורכב ואי אפשר להתייחס אליו באופן קונקרטי מבלי לעיין בתיק הרפואי המלא וללמוד את המקרה לפרטיו. על פניו, ברור כי ככל שהיתה קיימת אינדיקציה להפנייה לבדיקת MRI והקופה סרבה לאשר את הבדיקה למרות שהרופאים המטפלים דרשו זאת יכולה להוות עילה לתביעה נגד הקופה ואולם צריך להצביע על נזק קונקרטי שנגרם כתוצאה מכך. כך גם לגבי ימי החופשה שלא אושרו, ואשר בגין אי אישורם פוטרה אשתך מעבודתה - טענה שיהיה עליה להוכיח. אני מציעה שתפמנ בשאלה דרך פנייה דחופה באתר על מנת לקבל תשובה מלאה יותר. מידע נוסף: בדיקה רפואית