תשובה

  • פטירת מנותח
    אביאל שדה | 09/10/2007 16:05

    אם אדם כלשהו נפטר במהלך ניתוח, מעבר לתביעת ביה"ח בו בוצע הניתוח. איך אפשר לדעת מי מאנשי הסגל אחראי ואת מי לתבוע? (המנתח, המרדים, האחות?)

    • תשובה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/10/2007 09:24

      לא בהכרח שיש עילה לתביעה. עיון בתיק הרפואי של המנוח על ידי עו"ד המתמחה בתחום ורופא מומחה בתחום הרלוונטי יאפשר לעמוד על טיב הטיפול שניתן ומהלכו ותוך כך לקבוע האם קיימת עילת תביעה ובגין איזה חלק בטיפול. בכל מקרה אין צורך לתבוע שמית גורמים ספציפיים בבית חולים ומספיקה תביעה נגד המוסד הרפואי (אך בכתב התביעה יהיה צורך לציין ספציפית מהו הטיפול הכושל בגינו הוגשה)