הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

עיכוב לחקירה

  • שאלה חשובה
    אנונימי | 21/07/2009 04:33

    1.האם שוטר יכול לומר למעוכב שהוא שולל את זכויותיו? 2האם בזמן חקירה שהחוקר חוקר מעוכב יכול שוטר להכנס ולשאול את הנחקר על מצבו האישי ועל מצב הקשר שלו עם אימו ולמה הוא עזב את הבית שזה בכלל לא נשוא החקירה? 3.האם שוטר יכול לנסות לשכנע מתלונן לא להגיש תלונה לאחר שהתוקף אודה בפני שהוא החזיק לום ברזל וניסה לתקוף? 4.האם מותר לי להקליט שוטר שאומר שהוא שולל את זכויותי...?וכי המעוכב האחר בפרשה (התוקף)לא נמצא בחדר העיכוב מכיוון וכל משפחתו נגישים אליו מכיוון שהוא לא מרגיש טוב?וכשביקשתי ממנו לדבר עם אבי הוא לא הסכים?[ האם כדאי להגיש תלונה נגד התנהלות המשטרה למח"ש?או דרך האגודה לזכיות האזרח...?

    • עיכוב לחקירה
      עו"ד תמר פישהוף | 21/07/2009 14:01

      אנונימי יקר, שאלותיך אינן ברורות מספיק- 1. אילו זכויות נשללו מהמעוכב? 2. שוטר יכול לחקור אדם ורלבנטיות השאלות תקבע לפי ראות עיניו. 3. אם תקפו אותך, אתה יכו ללהגיש תלונה. אם תוקף הודה בפניך, אתה יכול למסור עדות שיגבו ממך בתיק שיפתח ע"י תלונת הנתקף או ע"י המשטרה. 4. מותר לך להקליט אדם כאשר אתה הצד השני לשיחה. לא הבנתי מה הקשר לכל שאר המלל בשאלה. אם אתה סבור כי התנהגות השוטר אליך בסיטואציה (זאותה לא הצלחתי להבין מזאלותיך) לא היתה ראויה, פנה למח"ש. בהצלחה!

      • המשך
        אנונימי | 21/07/2009 14:30

        אני המעוכב.עוקבתי מהשעה 10 בערב עד 4 וחצי בבוקר ביקשתי מאחד השוטרים ללכת לשירותים ולא ניתן לי.כשאחת השוטרות הסכימה להוציא אותי לעשן.השוטר הגיע ואמר שאין לי זכיות כרגע מבחינתו.המעוכב האחר היה כל אותה עת עם בני משפחתו מחוץ לתא.הסתובב כרצונו.שביקשתי לדבר עם אבי לא ניתן לי כלל כלל.כששאלתי למה הוא מעוכב בצורה כזו.אמר לי השוטר כי הוא התוקף חייב אויר צח עקב מצב בריאותו.הדברים הנ"ל הוקלטו התוקף הודה גם בפני השוטרים שהרים עלי מוט ברזל ותקף אותי.ולא אמר לרגע שתקפתי אותו.ואף ידעו זאת.לבסוף החליט להגיש בקשה גם על תקיפה שבה כפרתי.קיבלתי מידע שיתכן והתוקף משת"פ של המשטרה.ולא היה מובן לי הלחץ של לפחות 4 שוטרים בניסיון למנוע ממני את הגשת התלונה ולוותר.מיכוון שלא נעתרתי לבקשה הנ"ל החליטו להכנס בי בצורה מחפירה. לגבי רלוונטיות השאלות.החוקר לא שאל אותי.בעת החקירה נכנס שוטר ישב מאחורי.ופתאום שאל אותי למה עזבתי את הבית וכל מיני שאלות אישיות בקשר לאימי.אמרתי לו איך זה קשור?החוקר ביקש ממנו לצאת.אמרתי לחוקר האם זה ראוי הוא אמר שלא שמע.וכמובן שיקר

        • עיכוב לחקירה
          עו"ד תמר פישהוף | 22/07/2009 09:48

          נשמע שעברת טראומה קשה. קשה לי לענות על שאלותיך אחת לאחת, דבריך לא מסודרים וברורים, שזה מובן- ניכר מהם שעברת חוויה קשה. לפי תיאורך הכללי את האירוע, יש מקום לפנות למח"ש ולהגיש תלונה על התנהגות השוטרים, אשר ניסו להניא אותך מהגשת תלונה.