הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

יחסי שכנות מטרידים

  • שכנים מרעישים
    רומי | 26/04/2009 19:59

    בקומה מעלינו השכנים מרעישים בכל שעות היום שהם נמצאים בבית פנינו אליהם כמה פעמים ואז יותר גרוע . פנינו לבעל הבית שלהם (הם גרים בשכירות) והוא אמר שהוא לא מתערב בזה. האם יש משהו חוקי לאלץ אותם להפסיק עם זה.

    • יחסי שכנות מטרידים
      עו"ד תמר פישהוף | 27/04/2009 09:22

      הסתכלי על התשובה שנתתי ללילי, שתי פונות מתחתיך, בעניין הזה בדיוק.

      • תודה על המענה אך אולי בכל זאת ישנה תשובה אחרת
        רומי | 27/04/2009 12:38

        להגיב בנקישות עם מטאטא זה רק יעורר פרובוקציה וכעס ויגרור תגובה יותר לא רצויה, אגב עשינו הכל אפילו הזמנו משטרה שהיא אגב עשתה לשכן שמעלינו נו נו נו... ולאחר שהשוטרים הלכו התחילו דפיקות על ראשנו מוגברות יותר. חשבתי לקבל ממך עצה יותר בכוון המשפטי אם בכלל יש לחוק כאן שיניים.

        • התערבות משפטית בין שכנים
          עו"ד תמר פישהוף | 27/04/2009 16:01

          אני רואה שלא הצלחת לקלוט את ההומור שלי... בכל מקרה, לפני תקיפה משפטית, כמו שהמלצתי בתשובתי למטה, הייתי פונה לועד הבית. מבחינה משפטית,יש חשיבות לשעות בהן השכנים מפריעים, לעוצמה וסוג הרעש שהם יוצרים, להליכים שנקטתם כלפי השכנים לפני פניה משפטית ועוד. אתם מוזמנים לפנות למערכת האתר בייעוץ אישי לקבלת עזרה נוספת.

          • רומי..אני מניחה שאת לא רינה..השכנה מלמטה:)
            לילי | 28/04/2009 00:50

            אני תוהה מה הכח של ועד הבית... אליו יעצתם לנו לפנות... זה לא בדיוק מחלקת סכסוכי שכנים...אני חייבת לציין ששכן נוסף בקומה סיפר לי אתמול שגם הוא זכה לביקור אותם השכנים בנושא דומה...מטאטא הוא לא חווה בגלל בעיות גיאוגרפיות:) עם השכנים עצמם אגב ניסינו לדבר בטרם פנייתנו לאתר.. אבל עושה רושם שזה לא מועיל... ומסתמן שיש להם תלונות שונות על שכנים..אותו שכן מהקומה הואשם בזריקת חיתולים ומוצרים הגיינים מהחלון (אמיתי...) נכון לעכשיו אני לא יודעת אם מישהו באמת זרק משהו כזה...אבל מה שבטוח זה שאין לו ילדים...(והוא גם פעיל איכות סביבה שמנדב מודעות על מיחזור וחסכון במים ללוח מודעות...קשה להאמין) מה שלי הכי מפריע האמת זה הקושי להתנהג חופשי בבית.. בן זוגי קצת "פראייר" וממש כל הערה שלהם מטילה דממה מצידו.. אבל לי קשה יותר לקבל את זה .. אני מרגישה שזו זכותי לחיות בדירה שעליה אני משלמת בדרך שבה אני רואה לנכון...במיוחד שאני יודעת שלא מתנהל פה איזה מקרה חריג... מתי הבקשות שלהם לשקט דורשות התעלמות...הרי יש להם מה להגיד בכל שעת היממה ...עד שלפעמים אני תוהה אם הם לא באים לבקש שקט כשאנחנו לא נמצאים

            • פורום תמיכה:)
              עו"ד תמר פישהוף | 28/04/2009 17:06

              ממש עצוב לשמוע את הסיפור ושהמצב הגיע לידי כך. הפניתי אותך לועד הבית כי מהניסיון שלי, שכנים בעיתיים כ"כ לא מגיבים טוב למאבק משפטי- קרי, הם יכולים להחריף את ההתעללויות. אם ועד הבית שלכם מנוי על האגודה לתרבות הדיור, יתכן ויהיו לו גם "שיניים" לעזור לכם בצורה יותר משמעותית ואם לא, ודאי שיש דרכים משפטיות לנהל נגדם מאבק, והשלב הראשון בכל דרך כזו היא מכתב מעו"ד המפרט את דרישותיכם למולם. בינתיים, חג עצמאות שמח!

            • לילי שלום
              רומי | 28/04/2009 18:42

              לילי, אני לא השכנה מלמטה, אנחנו זוג צעיר שרכש דירה בקומה א' לפני כחצי שנה, ומשלמים משכנתה במשך 20 שנים, ולא מסוגלים להינות מדירתנו ולו יום אחד מאז שאנחנו מתגוררים בה, אין יום ולילה (בכל שעות היום), גרירת רהיטים, דפיקות חזקות לקצב מוזיקה רועשת, וניסינו הכל, ללכת בדרכי נועם, לקרוא למשטרה (שאגב עשתה להם נו,נו,נו...) ולפנות לבעלי הדירה שמעלינו והם הגיבו שהם לא יכולים לעזור לנו בזה. עו"ד תמר פישהוף הגיבה בהומור אך לצערי אנחנו איבדנו את חוש ההומור שלנו ולכן פניתי לפורום הזה כדי לשאול אם יש פיתרון משפטי. חג שמח, רומי