הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תלונה על הטרדה ואיום

  • חשד לרישום פלילי
    ט | 07/04/2009 18:57

    שלום רב אני בהליכי גירושין, שבאים כתוצאה מסכסוכים רבים ביני לבין בעלי שנגרמו ע"י חבר שלו, שביקש לחבל בקשר. שלשום, לאחר מריבה גדולה ביני לבין בעלי שוב בעקבות אותו חבר, התקשרתי לחבר ואמרתי לו בדיוק במלים אלה: "הרסת לי את חיי הנישואין, שאלוהים יהרוס את שלך. לא ציפיתי שמאבא בוגד ומהמר כמו שיש לך ייצא משהו טוב, שרק קללות יבואו על ראשך" (סליחה מראש על הרמה, הייתי נסערת). נוסף לכל הצרות, אני כעת מחפשת עבודה ואותו חבר החליט שלא די שהרס לי את הנישואין, הוא גם יהרוס לי את האפשרות להתקבל למקומות עבודה שונים, ועל כן פנה לטענתו להגיש נגדי תלונה בגין הטרדה ואיום. אני חוששת מאוד, על אף שהעניין בגדר בדיחה, שהרי לא איימתי ולא הטרדתי, אולם רציתי לדעת האם הדבר יוכל להביא לרישום פלילי? איך אפשר לטפל בכך?

    • תלונה על הטרדה ואיום
      עו"ד תמר פישהוף | 13/04/2009 11:41

      שלום לך, אם אלו היו דבריך המדויקים, הרי שאין בהם כל איום. המשטרה מחויבת לבדוק כל תלונה המוגשת אליה, אך היא פותחת תיק רק בעקבות תלונה אמיתית ומשמעותית ולא בעקבות תלונות סרק. גם אם תחליט המשטרה לפתוח תיק נגדך על תלונה זו,סביר מאוד שהדבר יקח חודשים מספר ולכן, אין כל סיבה שהדבר יפריע לך למציאת עבודה. מעבר לכך, מעסיק רשאי לדרוש רק גיליון הרשעות שלך (קרי, תיקים שהסתיימו בהרשעה בלבד) ולכן גם אם יפתח נגדך תיק אין כל סיבה לחשוף עובדה זו בפני מעסיק פוטנציאלי. בהצלחה וחג שמח!

      • חשש מרישום פלילי
        ט | 13/04/2009 12:58

        עו"ד פישהוף תודה רבה וחג שמח.נאמין ונקווה שהטוב בסוף מנצח.