הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מדיניות משרד הפנים

  • תושבות ו/או אזרחות
    מזרח ירושלמי מתוסכל | 19/03/2009 10:00

    אני ערבי מזרח ירושלמי. היתה לי ת.ז. ב- 2002 יצאתי לארה"ב. אחת לשנה וחצי חזרתי ארצה למס' חודשים (בין חודש ל3 חודשים). בארה"ב קיבלת תושב קבע "גרין קארד." נישאתי לאזרחית אמריקאית. בסוף 2008, חזרתי ארצה ולפני כחודש נולד לנו בת. קיבלתי הודעה ממשרד הפנים שתוקף תעודת האזרחות שלי פג בגלל שאני תשוב קבע של מדינה אחרת. ש לי אפשרות לערער על ההחלטה. אני מעוניין להישאר בארץ ולא לאבד את אזרחותי. מה אני יכול לעשות כדי לשנות את החלטת משרד הפנים? זה חשוב לי? האם זה נכון שבגלל שיש לי גרין קארד של ארה"ב שישראל ידיהשלה, אני לא יכול להיות אזרח? וא לפחות להיחשב לתושב? האם מה שעשה משרד הפנים זה צודק? האם כל רווק שיוצא את הארץ לכמה שנים מאבד אזרחותו? אני בכלל חשבתי שאמצא בארה"ב מקום ללמוד ובסוף זה לא יצא לי. לא היה לי מספיק כסף. עכשיו אני נשוי יש לי ילדה קטנה והתחלתי לעבוד כשכיר כ- 3 חודשים בארץ.

    • מדיניות משרד הפנים
      עו"ד תמר פישהוף | 28/03/2009 21:15

      אינני בקיאה בכל נבכי הבירוקרטיה של משרד הפנים, אני מאמינה שנדרשת פניה רשמית אליהם לגבי מצבך על מנת להסדיר את מעמדך בארץ.