הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

ידועים בציבור לא זכאים למעונות באוניברסיטה?

  • שאלה לגבי אפלייה אפשרית בשכירות
    הממ | 10/03/2009 11:54

    נשאל בפורום מקרקעין , אמרו לי להעביר לכאן:הייתי רוצה לדעת האם במקרה של אוניברסיטה שמשכירה מעונות סטודנטים, יש תקנות כלשהן שמחייבות אותה לפעול לפיהן? כלומר, האם היא יכולה להחליט להשכיר חלק מסוים במעונות רק לאנשים מסוימים, כמו נשואים ע"פ חוק למשל? האם אין מדובר באפלייה?תודה

    • ידועים בציבור לא זכאים למעונות באוניברסיטה?
      עו"ד תמר פישהוף | 24/03/2009 10:01

      אתה שואל שאלה טובה. מוסד הידועים בציבור תפס מקום מכובד מאוד בחברה הישראלית ובמקביל במשפט הישראלי בשנים האחרונות. לעניות דעתי, אין כל סיבה הגיונית להעניק דירות במעונות אך ורק לזוגות נשואים עפ"י חוק. מספר גדול מאוד של סטודנטים בחר לחיות חיים זוגיים שיתופיים לכל דבר ועניין מחוץ למסגרת הנישואין ואין כל סיבה "להעניש" אותם על בחירתם זו בשלילת זכותם למעונות לזוגות. עם זאת, לא הייתי ממהרת להשתמש במילה "אפליה". זוהי מילה מאוד חזקה שמגדירה שלילת זכות וחוסר שוויון מובהק. יתכן ומדובר פה רק על קביעות מחשבתית שאף אחד לא טרח להרהר עליה עד היום. הייתי מתחילה לפעול בעניין במכתב לאוניברסיטה ובו בקשה של זוג ידוע בציבור לגור במעונות המיועדים לזוגות נשואים. בהצלחה!

      • תודה, עוד הבהרה
        הממ | 25/03/2009 19:15

        תודה על התשובהשאלתי במקרה יותר כללי, לא רק בנוגע לידועים בציבור. האם אוניברסיטה יכולה להחליט להשכיר מעונות מסוג מסוים רק למי שחתומים בברית זוגיות כלשהי שמוגדרת בחוק?כלומר, הכוונה היא גם לסתם זוג המעוניין לשכור את אותו סוג מעון, ונמנעת האפשרות כי המוסד קבע חוק שזה רק לנשואים.ושוב, האם יש חוקים או תקנות החלים על מוסד ציבורי כזה בעניין השכרת דירות למגורים? (בשונה משכירות פרטית ששם הבנתי בעל הבית יכול לבחור שוכרים כרצונו)

        • זכות השוויון באוניברסיטאות
          עו"ד תמר פישהוף | 28/03/2009 21:13

          האוניברסיטה לא מוגדרת בהכרח כמוסד ציבורי לכל דבר,אך מחויבת, כשאר המוסדות הפרטיים והציבוריים במדינה, לזכות השוויון. תקנות לגבי השכרת דירות מגורים קיימות לגבי חברות השיכון של המדינה (עמידר ודומיה), לא נראה לי כי הן חלות גם על מוסדות להשכלה גבוהה.