הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

אפליה ופניה לבג"צ

  • הפליה של עיריית תל אביב
    דדי מור | 09/01/2009 05:54

    עיריית תל אביב מתירה הרחבת בניה על גגות עד 40 מ"ר לתושבי צפון תל אביב ואילו לתושבי מרכז העיר ודרומה אינה מאפשרת זאת.לטענתה ישנה ועדה המטפלת בנושא העלול להמשך כ-7 שנים. אני רואה בכך הפלייה מכוונת בין תושבי צפון העיר הבאים מרקע סוציואקונומי גבוה יותר לבין תושבי מרכז העיר ודרומה הבאים מרקע סוציואקונומי נמוך יותר. האם יש בעובדה זו בסיס להפליה מצד עיריית תל אביב ל-2 סוגי אוכלוסיה באותה עיר? האם טענה זו יכולה לשמש בסיס לפניה לבג"ץ? אשמח לקבל הבהרות על הנושא בברכה דדי

    • אפליה ופניה לבג"צ
      עו"ד תמר פישהוף | 11/01/2009 09:54

      דדי שלום, באופן עקרוני, כאשר שתי קבוצות עם דרישה זהה זוכות למענה שונה, הרי שיש לבדוק האם השוני נובע מסיבה מוצדקת. אם הבירור מעלה כי קבוצה אחת הופלתה לרעה ללא כל סיבה נראית לעין, צומחת עילה משפטית וניתן לפנות לערכאה שיפוטית, לאו דווקא בג"צ, על מנת לתקן את המצב. איני יכולה לקבוע על סמך הפרטים המועטים שמסרת האם מתעוררת כאן אפליה, אתה מוזמן לפנות במסר אישי ולפרט יותר.

      • אפליה על ידי עיריית תא
        דדי | 14/03/2009 18:46

        בהמשך לתשובתך בנושא אפליית עיריית תא בין שכונות צפוניות לדרומיות בענין הרחבת בניה על גגות.עיריית תא טוענת כי נתנה סל הטבות מסוים לתושבי השכונות הצפוניות וביניהם הרחבת בניה על גגות ל-40 מ"ר,ואילו לתושבי השכונות הדרומיות נתנה סל הטבות אחר אשר הטבה זו אינה נכללת בה.נושא הרחבת הבניה על גג בשכונות הדרומיות נמצא בוועדה הבודקת את הנושא.בדיקה זו יכולה להמשך כ-7 שנים.לשאלתי:האם אין כאן חוסר מידתיות ושיויונית כלפי תושבי אותה עיר הזכאים במידה שווה לאותם תנאים?