הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

נוהל הורה קשיש

  • נוהל הורה קשיש
    פבל | 16/11/2008 21:50

    שלום רב, אני בן לאבא יהודי ואם לא יהודיה. סבתי מצד האם מתגוררת באוקראינה והיא בת 79. אין לה ילדים נוספים חוץ מאימי. לאחרונה נפטר בעלה והיא נשארה לבד. אנו מבקשים להביאה ארצה. לאחר יעוץ משפטי עם עו"ד הבנתי שקיים "נוהל הורה קשיש", באמצעותו ניתן להעניק לה מעמד כלשהו של תושבת קבע מטעמים הומניטאריים. הבעיה נעוצה בכך שלדברי עוה"ד היא איננה חייבת להימצא בארץ בכדי שאפשר יהיה להגיש את הבקשה. לעומת זאת בפנייתי למשרד הפנים נעניתי כי אין כך הדבר והיא חייבת להגיע תחילה כתיירת לארץ. סוגיה זו היא קריטית מבחינתנו. אנו לא משפחה בעלת אמצעים ובכדי שנוכל לממן את שהותה של סבתי (בעיקר מדובר בביטוח רפואי) היא מתעדת למכור את דירתה באוקראינה, במידה ונדע בביטחה כי יוענק לה מעמד קבע (לפי דברי העו"ד מדובר בתקופה של חצי שנה) במסגרת אותו נוהל. אולם מצב שבו היא תגיע כתיירת, תמכור את דירתה ובסופו של דבר לא תקבל מעמד קבע הוא פשוט בלתי אפשרי מבחינתנו, מכיון שלא יהיה לה לאן לחזור. עוה"ד טוען כי עלינו לפתוח ב"מאבק משפטי" מול משרד הפנים. אנו מוכנים גם לזאת אולם מכיון שמדובר באלפי שקלים ואמצעינו הם דלים כפי שציינתי, הייתי רוצה, אם אפשרי הדבר, לקבל עצתך בנוגע לשאלה האם תהליך זה הוא בעל סיכוי כלשהו להצליח והאם לא קיימות דרכים חלופיות (פניה לגורם כלשהו במשרד הפנים). בתודה מראש

    • נוהל הורה קשיש
      עו"ד תמר פישהוף | 17/11/2008 10:05

      הורה בודד מעל גיל 60 של אזרח ישראלי, אשר אין לו ילדים אחרים בחו"ל (או שהוא לא בקשר עמם) ואין התנגדות מצד גורמים נוספים לישיבתו בארץ (אין לו עבר פלילי וכו'), זכאי לקבל, לפי הפסיקה, תושבות קבע בארץ מכח נוהל הורה קשיש. לא ציינת היכן אמך גרה, האם היא אזרחית ישראלית או לא. לפי הנוהל היבש (אשר צירפתי קישור אליו), נוהל הורה קשיש מופנה להורה של אזרח ישראלי, לא לסבתו, אך יש מקום בנוהל גם למקרים חריגים אשר ראוי לקבלם מסיבות הומינטריות. הפסיקה אמביוולנטית, אך יש מקרים רבים בהם אושרו תושבויות של הורים ולכן אני מאמינה כי יש לכם סיכוי. ביחס למאבק שאולי תצטרכו לנהל, אני מפנה אותך לעמותת המשפט בשירות הזקנה( מצורף קישור) שכבר השיגה הישגים בנושא זה ולעמותה לזכויות המשפחות המעורבות,בתקווה שיוכלו לעזור לך. בהצלחה!

      • תודה רבה!  לת
        פבל | 17/11/2008 16:27

    • ישנם פתרונות
      עו"ד איתי לסקי | 26/11/2008 21:44

      ראשית, התקופות הנקובות בנוהל עד לקבלת מעמד קבע ארוכות מחצי שנה. שנית, הנהלים העוסקים במתן מעמד קבע או אזרחות בישראל קובעים הליך מדורג שמתחיל באשרת תייר המשודרגת מעת לעת עד לקבלת מעמד קבע. יחד עם זאת, ליד מטה מינהל האוכלוסין במשרד הפנים פועלת וועדה בינמשרדית המוסמכת להמליץ לשר הפנים על מתן מעמד מטעמים הומניטאריים במקרים מיוחדים שאינם עונים על קריטריוני נהלי משרד הפנים. ניתן לפנות לוועדה בבקשה, ואת החלטותיה ניתן אח"כ גם לתקוף בפני בית המשפט לעניינים מנהליים.