הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בתשובה לשאלתך

  • אפליה על רקע דת
    סטודנט | 09/11/2008 22:14

    רציתי לדעת האם יש למוסד לימודים אקדמי בישראל למנוע רישום לקורס מאחר והסטודנט לא מוגדר כדתי (או לפחות לא עובד בקריטריון שהמוסד קבע להיותך דתי)? האם מישהו יכול להציב קריטריונים להיותך דתי? האם אמונתך היא אינה קובעת? אשמח לקבל תשובה בדחיפות

    • בתשובה לשאלתך
      עו"ד תמר פישהוף | 10/11/2008 12:04

      שלום לסטודנט, בניחוש פרוע אהמר שאתה לומד באוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה הדתית היחידה בישראל. מה פירוש אוניברסיטה דתית? בר אילן מגדירה עצמה דתית דרך החיוב בקורסי יסוד מתחום היהדות בלבד ודרך החיוב על תלמידיה להגיע בלבוש מסוים לשיעורי היהדות, ללא קשר לאמונתם. חוקי הלבוש בד"כ לא נשמרים באדיקות, אך זו זכותה של האוניברסיטה להציב כללים כאלו. במסגרת כללים אלו, זכותה של האוניברסיטה לקבוע דרישת רף מסוימת לקורסים, אשר מתמקדת בסוג ההשכלה התורנית של התלמיד. בפקולטה למשפטים בבר אילן, לדוגמא, קורס משפט עברי בשנה א' מחולק לשלוש כיתות, עפ"י השכלתם התורנית: בני ישיבות, בני ובנות תיכונים תורניים ובוגרי בתי ספר חילוניים.אין כאן הפליה, אלא חלוקה הגיונית עפ"י ידע מוקדם של התלמיד בהקשר לחומר הנלמד. אם לא הבנתי אותך נכון או שלא ידועים לי כל הפרטים, אתה מוזמן לתקן אותי, אך על פניו נראה כי זכותה של האוניברסיטה. זכותך כתלמיד לבחור שלא לבוא בשערי אותה אוניברסיטה.

      • הרשה לי לתקן אותך
        סטודנט | 10/11/2008 19:51

        המוסד מונע את הרישום לקורס רק בגלל שסטודנט לא דתי. זאת הייתה לשון ההודעה. במידה ולומדים בני מעוטים אשר אינם יהודים האם זה לא נותן להם את הזכות להירשם לקורס אשר נותן את הפריבילגיה של לא להיבחן? זה הקורס היחיד שמאפשר זאת ...

      • יתרה מזאת
        סטודנט | 10/11/2008 19:52

        אין כאן חלוקה אלא ממש מניעה להירשם. לא נבדק ידע קודם אלא רק בגלל שהמוסד עצמו לא רוצה רישום של חילונים להגדרתם. ובמידה ואני מתחזק בדת? האם זה אומר שאיני דתי דיו?

      • אציין כי...
        סטודנט | 10/11/2008 19:56

        במחזור הקודם לא עלתה דרישה זו אלא רק עכשיו..כלומר במחזור הקודם למדו דתיים וחילוניים. ושוב - אין כאן בדיקה של רקע אלא רק חובת נוכחות בקורס.

        • באמת נשמע רע
          עו"ד תמר פישהוף | 11/11/2008 11:55

          לאור הפרטים הנוספים שהוספת, אני חייבת להסכים שהדחייה לקורס על רקע מעין זה לא נשמעת טוב. יש הגיון בבחירה על רקע דת כאשר מדובר במוסד דתי מוצהר אשר מכניס רק תלמידים דתיים לשעריו, אך הגיון זה אינו עומד לטובת מוסד אקדמאי אשר אינו קובע כל תנאי סף דתי לתלמידיו ובוחר לעשות זאת בקורס אחד בלבד. אני מציעה לך לפנות להנהלת המוסד ולברר את העניין מולם. אם לא תקבל תשובה הולמת, תחזור אלינו.

          • תחילה תודה על המענה המהיר
            סטודנט | 11/11/2008 19:58

            ע"ר כי המוסד ממשיך בהתנהלותו הפושעת. מה הם הצעדים הבאים שניתן לעשות? האם ניתן לפנות למל"ג? הייתכן כי משנים דברים ללא כל ידיעה של הסטודנטים?

            • פניה לאוניברסיטה
              עו"ד תמר פישהוף | 12/11/2008 15:10

              אינני יודעת מה כוונתך בשינוי דברים ללא כל ידיעה של סטונדנטים. לאוניברסיטה שמורה הזכות לשנות את רף הדרישות לכניסה לתואר מסוים וגם לקורס מסוים, אך רמתו הדתית של התלמיד לא נכללת בדרישות אלו, כאמור. מן הראוי כי תפנה לדיקאן האוניברסיטה בה אתה לומד לפני שתפנה למל"ג ואולי כדאי לפנות לאגודת הסטונדנטים בנושא- אני מאמינה כי פניה של אגודת הסטונדנטים בעניין תזכה ליחס משמעותי יותר מאשר פניה בודדת של תלמיד. בהצלחה!