הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הקדמת מועד טיסה

  • הקדמת טיסת צ'רטר ללא הודעה מוקדמת
    זוהר בראל | 29/10/2008 15:38

    שלום לכם רכשתי טיסת צ'רטר לכרתים דרך ארקיע (הטיסה היתה עם AEGEN) בחברת מונה טורס. הם בחרו להקדים את טיסת החזור ב-10 שעות. אישררתי את הטיסה כ-50 שעות לפני שהיתה אמורה להמריא (הם עוד ביקשו 72 שעות לפני). הקדמת הטיסה נעשתה לאחר שכבר אישררתי את הטיסה כשאף אחד לא ציין בפניי שעליי לאשרר שוב את הטיסה במועד מאוחר יותר (לא סוכנות הנסיעות ולא חברת התעופה). הגעתי לשדה התעופה, כמובן שהטיסה יצאה ונאלצתי להסדיר לי ולאשתי טיסות חזרה לארץ בשווי כולל של 1000 אירו. מה עליי לעשות כדי לקבל את כספי בחזרה? (כולל עוגמת הנפש והפסד ימי עבודה)

    • הקדמת מועד טיסה
      עו"ד יקי רנד | 30/10/2008 14:57

      ע"פ נסיבות המקרה, דומה כי קיימת לך עילת תביעה כנגד סוכנות הנסיעות ממנה רכשת כרטיסי הטיסה. על סוכנות הנסיעות היה ליידע אותך מבעוד מועד על כך כי מועד הטיסה הוקדם ב-10 שעות. ניתן להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד הסוכנות, במסגרתה תתבע עלות כרטיסי הטיסה, הפסד ימי עבודה, עוגמת נפש ונזקים נוספים ככל שנגרמו. ניתן להקדים ולפנות לסוכנות טרם הגשת התביעה, ובמידה ולא מתקבל פיצוי מניח הדעת, לתבוע. עו"ד יקי רנד מנהל הפורומים דיני נזיקין וביטוח.

      • שאלת הבהרה לעניין הקדמת טיסת צ'רטר
        זוהר בראל | 30/10/2008 21:13

        ראשית, אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי. אך עליי לברר משהו שלא ציינתי בפרטים והוא יכול לשמש את הנתבעים להגנתם. העניין הוא שהנתבעים טוענים להגנתם שלא היה להם כל דרך להתקשר איתי.עליי לציין שלא היה עימי מכשיר סלולרי, אך עם זאת, סוכן הנסיעות ממנו רכשתי את הכרטיס שאל אותי לגבי טלפון בו יוכלו להשיג אותי שם. אני עניתי לו כי אנחנו מטיילים ולא נשהה במקום אחד קבוע, וכי לא יהיה ברשותי טלפון סלולרי. בתום השיחה לא הוזכר כי עובדה זו תהווה בעייה, יתרה מזאת, אני חושב שמן הראוי היה שמשהו יתריע שזה יכול להוות בעייה. האם הנתבעים יכולים להשתמש בנקודה זו להגנתם? (עליי להוסיף שלא השאירו לי כל הודעה במייל האלקטרוני שלי שהיה ברשותם אותו).