הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

לא קל אבל פתיר

  • מוגנות של גננת
    למטבע שני צדדים | 25/05/2008 01:03

    שלום לכם בגן מבקר ילד בעל צרכים מיוחדים. על רקע חילוקי דעות בין הגננת לאם : האם - מחד מסרבת לשתף פעולה בכל הנוגע לטפול בילד שלה בגן, ומאידך -מנהלת מלחמת חורמה בגננות הגן. והיא פותחת בכמה חזיתות: א. האם מוציאה דיבתן רעה באוזני ההורים האחרים- זאת עפ"י דיווחי ההורים ב. האם מרבה לכתוב מכתבים גדושים בתיאורי התעללות של ילדים אחרים בבנה , תלונות וביקורות נוקבות על יחס הצוות כלומר הגננות- לילד שלה , היא שולחת את מכתביה לכל גורם אפשרי החל משרת החינוך - המפקחת- רכזת גני ילדים , האגודה לזכויות הילד ועד לוועדת החינוך במרכז השילטון המקומי ג. דבריה של האם אינם מתיישבים עם המציאות שאנו חוות איתה ועם הבן שלה בגן ד. כל ניסיון הידברות איתה – בתיווך כל הנוגעים בדבר - ניכשל היא עומדת בשלה- הצדק האישי שלה בעיניה הוא מוחלט . נוהג משפיל קיים- שגננות נידרשות לנהוג איפוק, להבליג, ולרַצות הורה עד הסוף המצב הגיע לכדי אלימות פיסית ומילולית מצד הילד כלפי צוות הגן, והשמעת איומים כי יסלק אותנו מהגן -אך באותה נשימה הוא נוקט ב- גילויי חיבה פיסיים של חיבוקים ומכנה אותנו ומכנה אותנו בשמות כמו 'אמא' , דבר המעיד על דואליות במסרים המועברים אליו הדבר מעיק על הגננת פיסית ונפשית, והיא ניזקקת לטפול רפואי - לשימוש בתרופת רסיטל כדי ללכת כל בוקר לגן רגועה ולא להקלע למצב של דכדוך מהן אפשרויות הפעולה שעל הגננת לנהוג תוך שמירה על זכות חירותו וכבודו של הילד כי הדברים עומדים כך- שהאם ממשיכה לאיים כי תסלק את הגננת מהמערכת והגננת ממשיכה לעבוד ולהכיל את הילד בגן ככל הילדים קבלו תודתנו מראש

    • לא קל אבל פתיר
      עו"ד תמר טסלר | 25/05/2008 01:24

      בהחלט מקרה לא קל, והיות ולא שמעתי את הצד השני, אמנע מהבעת אמונה כלפי המסופר. אבל, במסגרת החוק אוכל רק לומר, והדבר אינו מהווה עצה משפטית היות ואין בידי את כל החומר הנוגע לעניין, שקודם כל אדם יכולים לגשת למשטרה, להתלונן על פגיעה נפשית מצד האם, להתלונן על פגיעה בשמכן הטוב, תגישו תלונה. למה האם עושה את כל הרעש, גם אתם תעשו קצת. דבר שני, למה אינכן כותבות מכתב תשובה לכל הגורמים שהיא פונה אליהם? דבר שלישי, והיות ואיני מכירה איך עובדת השיטה של הגנים, אשאל; מדוע לעזאזל אינכן מבקשות ממנה לעזוב את הגן? לעבור לגן אחר? תדברו עם המפקח שלכם, ואם צריך עם המפקח שלו וכך הלאה, תלחמו על זכויותיכן. היתי גם מקליטה את האם כשהיא מדברת איתכן, רק שיהיו ראיות לאיך שהיא מתנהגת. את האמת היתי גם מקליטה את הבן כשהוא מביא את "אהבתו" אליכן, אבל מבלי שאתן מבקשות או שואלות אותו. פונה לתקשורת. תובעת את האם בנזיקין- לשון הרע. זהו, אני חושבת שמספיק לפעם אחת. בברכה

      • מוגנות הגננת
        למטבע שני צדדים | 25/05/2008 07:26

        שלום לך עו"ד תמר טסלר אכן לא שמעת את הצד השני. למען האמת הכל התחיל מתלונה בכתב שהגישה האם בשל צינעת הפרט וזכויות חרות האדם וכבודו אין אני יכולה להעלות פרטים מזהים בפורום. הייתי שמחה לשמוע אם אפשר להעביר לך פרטים לא מזהים אך במסר אישי למכתבה של האם הגבנו ושלחנו העתקים לכל הגורמים שמצויינים במכתבה זה לא היה מכתב מתגונן כי אין לנו על מה אלא מכתב תגובה עינייני לכל טענה שלה אני שמחה לשמוע שכל אדם יכול לגשת למשטרה, להתלונן על פגיעה נפשית מצד האם, להתלונן על פגיעה בשמנו הטוב, ייתכן שנעשה זאת כי מהיכרותי את המערכת, ישנם כמה מצבים כשמדובר במשרד החינוך במידה והורה מגיש תלונה – קודם משעים את הגננת – בלי שום קשר אם היא צודקת או לו האם מאיימת להגיש תלונה – אך מחכה לסו ף השנה שנצא לחופשה – אין לי מושג מה המניעים שלה מטעם הפיקוח – אנו זוכות לגיבוי מלא מחד אבל נידרשות לגלות איפוק להבליג להיות נחמדות ולהכיל את הילד ואת האם האם ניכנסת לגן תו ך התעלמות ממני – אני ממשיכה להכיל את הבן שלה במילים טובות וחיוכים כי הוא פשוט ילד שמגיע לו יחס של אהבה והכלה ולא פחות מזה אבל בצד זה אנו זוכות לתגובות מילוליות מצידו שלא מתקשרות לשום סיטואציה כמו: "אני אשרוף את הגן הזה, אני אסלק אותך מהגן , או – את לא תהיי גננת- " במקביל הוא מחבק אותי. דבר המעיד על דואליות רגשית אצל הילד כאילו שלא חסרים לו קושיים אחרים (מדובר בילד בעל צרכים מיוחדים-להגדרתנו ולהגדרת הרופא המטפל ולהגדרת הפיקוח והשפ"ח) ואולי יש משהו בדבריך – האם עושה רעש- אנו נגיש תלונה . יכול להיות רעיון נחמד רשמנו כאמור מכתב תשובה לכל הגורמים שהיא פנתה אליהם ולא קיבלנו תשובה. שלחתי שוב הודעה לכולם – שאנו מצפות לתגובה מעניין שהיא אינה רוצה לעזוב עם הילד את הגן, והיו שני מקרים כאלה לפחו ת אצל נו ביישוב – במהלך השנה, אולי כי היא יודעת כמה קשה תהיה הקליטה של הילד שלה בגן אחר בשל מצבו . דיברנו עם המפקחת ותשובתה – אנחנו צודקות, אבל להמשיך להיות 'נחמדות' ולא להיגרר לעימותים נוספים, בתחושה שלנו- המפקחת שואפת לשקט תעשייתי, כי פיצוץ של הספור- יעיק עליה מקצועית והיא תידרש מן הסתם לתת דו"ח , אבל כשניצטרך לעמוד למשפט במקרה הגרוע- בגין תלונה של אם על התעללות (מה שלא היה) אף אחד במערכת החינוך לא יעמוד לצידנו האם מתעלמת מקיומי בגן ונכנסת מבלי לאמר שלום או בוקר טוב לגבי הקלטת הבן- האם יש איזה שהוא חוק שאוסר זאת? אשמח לשמוע מידע על כך יש לי טייפ מנהלים – ואין לי בעיה לעשות את ההקלטה בוודאי שלא נוביל אותו לאמר את דבריו, אנחנו יודעות שאסור לנו. לפנות לתקשורת?! אני מוכנה מאתמול... מי ישמע אותי ? הם רגילי ם רק לשמוע תלונות של הורים , זה קייס נפלא בשבילם אקח את עצתך לתביעת האם בנזיקין- לשון הרע. תודה לך תמר גננות

        • לגננת המגוננת
          עו"ד תמר טסלר | 25/05/2008 21:41

          שלום לך, את מוזמנת לפנות בפנייה דחופה למנהל האתר, ונעשה כמיטב יכולתנו כדי לעזור לך. בברכה

        • לגננת
          עו"ד תמר טסלר | 27/05/2008 16:05

          שלום לך, את שלחת פניה והיא אכן נתקבלה, אבל נמחקה בטעות. אם תרצי את מוזמנת לשוב ולפנות.