הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הוא פרסם עלייך גם פרטים אישיים?

  • פירסום באינטרנט של מכתב שנשלח באופן פרטי
    עמירם | 12/05/2008 00:12

    שלחתי לאדם מכתב פרטי שלא נועד לפירסום. אותו אדם פירסם את תוכן המכתב באינטרנט וגרם לי לאי נעימות רבה. אני מבין שחוק הגנת הפרטיות אינו תופס במקרה זה, משום שהחוק אוסר על פירסום מכתב "בלי רשות מאת הנמען או הכותב" ובמקרה זה הנמען הוא זה שפירסם. על חוק איסור לשון הרע יהיה לי קשה יותר להסתמך מכל מיני סיבות. האם אבוד? האם החוק אכן מקנה לאדם זכות לפרסם מכתב שקיבל באופן פרטי בלי לקבל את אישורו של השולח? (או להיפך כמובן). *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק איסור לשון הרע

    • הוא פרסם עלייך גם פרטים אישיים?
      האנונימי מקודם | 12/05/2008 05:06

      כי למיטב הבנתי זה הרבה יותר קריטי מסתם פרסום מכתב

      • השאלה היא מה פירוש פרטים אישיים
        עמירם | 12/05/2008 06:33

        התוכן של המכתב כלל דעה אישית שבאופן חד-משמעי לא רציתי שתתפרסם בציבור, אך לא פרטים אישיים עובדתיים הנוגעים לי. הוא פירסם שהמכתב נשלח ממני. אני בספק אם זה נופל במסגרת הסעיף בחוק המדבר על "שימוש בידיעה על ענייניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר שלא למטרה שלשמה נמסרה" - האם הבעת דעה נופלת בתחום זה?

        • תראה אני לא עו"ד אבל
          אנונימי שוב | 12/05/2008 06:59

          אבל ממה שבדקתי באינטרנט בעיקרון הוא כן צריך את ההסכמה שלך כמו במקרה שרה נתניהו נגד נויבורגר. יחד עם זאת, כשהדבר נוגע לאינטרנט אתה גם צריך להוכיח כוונת זדון כדי לחשוף את זהותו ולהגיש נגדו תביעה וזאת בהנחה שהמידע האינטרנטי אכן יחשוף אותו(אם הוא לא השתמש במחשב מהבית או מקום עבודתו או משהו שניתן לקשר אותו ספציפית אליו). בכל מקרה באם הצדק איתך אתה זכאי ל-50000 שח פיצויים ללא הוכחת נזק כמו במקרה של לשון הרע. -כל מה שרשמתי הוא למיטב הבנתי וזה לא מחייב כלום.