הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

לשון הרע

  • פרטים אישיים רבים עליי פורסמו באינטרנט ובהקשר "לא מחמיא"
    אזרח פשוט ובעל עסק | 22/04/2008 11:59

    חיפוש שמי בגוגל מעלה בתוצאה הראשונה פרוטוקול של דיון משפטי שאני אפילו לו צד בו - במסמך יש ת.ז. כתובת, מצב משפחתי מקום עבודה... מעבר לחשיפה, נושא הדיון לא טוב לי לעסקים, אני ממש לא צד בעניין המשפטי. המסמך מפורסם באתר אינטרנט, שמפעיליו שומרים על אנונימיות, שמפרסם חומר משפטי שאותו הוא לוקח מהאתר http://www.court.gov.il/heb/home.htm החומר של האתר הממשלתי לא מאונדקס בגוגל וכן לא ניתן לחפש באתר הממשלתי ע"י חיפוש טקסט חופשי בפסקי הדין. ז"א שהאתר, שאני נמנע מלמסור את שמו, יצר קישור בין השם שלי לבין פסק הדין. ואף אחד אחר לא יצר קישור שכזה. האם מותר לי לדרוש מהם להסיר המסמך מהאתר שלהם? או להסיר אותו מהאינדקס של גוגל? האם זה הפורום המתאים? אם לא לאן מומלץ לפנות? תודה

    • לשון הרע
      עו"ד תמר טסלר | 23/04/2008 12:08

      שלום, אתה בהחלט יכול לדרוש מהאתר להסיר את הקישור הזה (אבל רק שיהיה ברור גם לפעמים אחרי שמסירים איכשהו הלינק ממשיך להופיע, למרות שאם לוחצים עליו לא מגיעים לשום דבר). יש במעשיהם משום פרסום לשון הרע והוצאת דיבה. אם אתה לא מצליח "לשכנע" אותם אתה יכול לפנות למערכת האתר בפנייה דחופה ונעשה כמיטב יכולתנו לעזור לך. בברכה

      • תודה אני אנסה
        אזרח פשוט | 23/04/2008 16:09

        אגב, בעלי האתר, כל אתר, יכולים להגדיר לגוגל להוריד דפים מהאינדקס וזה יבוצע.

    • לסיכומו של עניין
      אזרח פשוט | 25/04/2008 11:08

      חשיפת פרטים אישיים, פגיעה בפרטיות, דיון בית משפט הם הורידו את הקישור ומהר. שם האתרcourts.co.il פנייה באמייל support.courts@gmail.com ניתן למצוא פרטים על החברה ב .db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=courts.co.il&do_search=Search לא ווידאתי אותם (וגם לא העתקתי את הפרטים לכאן, "...אל תעשה לחברך השנוא עלייך") יש לגוגל כלי בו ניתן לבקש שיורידו קישור - הופעת ת.ז. בדף אינטרנט אמורה להיות תנאי מספיק https://www.google.com/webmasters/tools/removals כולם חשופים!!! כל אזכור של שמכם בבית משפט יוכל להמצא בגוגל ע"י חיפוש השם שלכם - ת.ז., מצב משפחתי והשד יודע מה... האם יש אפשרות שפנייה תקיפה של משרד גדול לא לחשוף פרטים מסויימים בכל התיקים שהוא מטפל - יכולה ליצור עומס בלתי נסבל על מפעילי האתר ואולי אף לסגירתו? יש מתנדבים?

      • אנחנו מבינים שעליך זה השפיע לרעה

        אבל למה לסגור את האתר? אני מכירה אותו והוא לעיתים גם מועיל.