הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

שירות צבאי על נייר

  • שירות צבאי
    ירון | 21/04/2008 01:45

    שלום רב, לא שירתתי בצבא עקב טעמי בריאות. במידה וארשום בכל זאת שעשיתי שירות צבאי, האם למקום עבודה יש דרך לבדוק זאת? האם יש חיסיון בקשר לכך בלשכת הגיוס ורק עם טופס ויתור סודיות ניתן לדעת מי שירת, איפה מה הפרופיל שלו, ואם בכלל שירת? תודה מראש.

    • שירות צבאי על נייר
      עו"ד תמר טסלר | 21/04/2008 16:13

      ירון שלום, שתי תשובות לשאלתך. אחת; אני לא חושבת שיש מעסיק שיבדוק האם באמת עשית צבא והיכן שירתת (לא מכירה אף אחד שהדבר חשוב לו מבחינה מקצועית). וגם אם ירצה לבדוק הדבר הינו הפרת הזכות לפרטיות ולכן אני לא מאמינה שיש אדם שלישי, שלא קשור אליך אשר יכול לבדוק את הנתונים הללו. שתים; למה שתרצה לשקר ככה? אני כבר אומרת לך שאין שום עבודה בעולם שכדאי לרמות ולהונות בשביל לקבל אותה. אם למעסיק חשובה עקרונית העובדה של שירות צבאי, ללא ספק הוא יקלוט תוך זמן קצר שאתה משקר, ואז ממש לא יהיה נעים, ויכול גם להוביל להליכים משפטיים עקב הונאה...וכו'. בד"כ זאת סתם שאלה לא רלוונטית כלל לעבודה, ויש לך את הזכות להגיד שלא שירתת מסיבות אישיות- ולאף אחד אין את הזכות לדרוש תשובה. אם העבודה היא במגזר הציבורי (פרקליטות, ביהמ"ש...) הרי שהם יגלו תוך שניה שלא שירתת- הם עושים תחקיר בטחוני לכל אחד שנכנס למערכת. עצה אחת יש לי אליך- אל!

      • אני קיבלתי דווקא הרגשה שהעניין חשוב להרבה מעסיקים-
        מישהי | 31/05/2008 16:57

        למרות שבעתיד, במהלך העבודה, רוב הסיכויים שהנושא לא יעלה. חברה שלי שלא שירתה - די התקשתה במציאת מקום העבודה הראשון בתחומה (הייטק). מהמקום השני ואילך - זה כבר לא השפיע. גם אני כמובן ממליצה לא לשקר, בטח לא על נייר... חבל סתם להכניס את עצמך לבעיות.