העברת מניות והחלפת דירקטור בחברת יחיד

  • דחוף- העברת מניות והחלפת דירקטור בחברת יחיד
    נועם | 20/11/2009 12:43

    ישנה חברה פרטית של אדם בשם משה שהיה גם בעל מניות יחיד וגם דירקטור יחיד. משה העביר במתנה את כל מניותיו לאחיו יאיר, ואף דיווח על כך לרשם החברות. כעת מופיע בדו"ח רשם החברות : יאיר-בעל מניות. משה-דירקטור. כוונתם הייתה שמשה יצא לגמרי מן התמונה. (לחברה יש תקנון מצוי) שאלתי היא: א. האם טופס שינויים בדירקטוריון- ששם ידווחו שמשה חדל לכהן- מספיק. ב. האם יאיר יכול למנות עצמו (הוא בעל המניות) כדירקטור יחיד, ואיך הוא עושה את זה?. ג. האם זה באותו טופס שבשאלה א'. או בטופס נפרד? ד. ממתי יאיר יכול לקבל החלטה על פתיחת חשבון בנק? האם מרגע מילוי הטופס וחתימתו? האם מרגע קבלתו ברשם החברות?

    • העברת מניות והחלפת דירקטור בחברת יחיד
      עו"ד משה כאהן | 20/11/2009 15:18

      השאלה הינה, מה היתה ההסכמה המפורשת של הצדדים. אם אכן לא היתה בין הצדדים הסכמה שמשה יהיה ימשיך להשאר דירקטור, על משה להתפטר מתפקידו כדירקטור ואז יועבר טופס דיווח על שינויים בדירקטוריון לרשם החברות. בהתאם לכך, יוכל יאיר למנות את עצמו כדירקטור בהחלטת אסיפה כללית , בהיתו מחזיק בכל המניות וידווח לרשם החברות באותו הטופס. מרגע שמונה יאיר כדירקטור יחיד יוכל לבצע כל פעולה המסורה לדירקטוריון גם אם הטופס יימסר לרשם החברות מאוחר יותר.