הצטרפות פושט רגל במרמה לחברה

  • אדם שהצטרף לחברה במירמה שלא כדין ויש לו סעיף 42א.
    יוסי | 07/10/2009 06:47

    שלום. הוקמה חברה - אדם הציג את עצמו בפרטים כוזבים כמו"כ לא הודיע שקים לגביו סעיף 42א האומר שאסור לו להיות פעיל בחברה לא במישרין ולא בעקיפין. האם הסכם שנחתם עימו תקף? יש לציין שקידם מעט את החברה אך לאחר תקופה קצרה החל לפעול שלא ע"פ הנוהלים ובבדיקה התברר שהיה פושט רגל והופעל עליו 42א וגם שם עבד במירמה.האם ההסכם עימו תקף ? תודה.

    • הצטרפות פושט רגל במרמה לחברה
      עו"ד משה כאהן | 07/10/2009 12:39

      סעיף קטן (ד) של סעיף 42א לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] , קובע: ======================================== השתתף פושט הרגל בייסוד תאגיד או היה בעל ענין בתאגיד, רשאי בית המשפט ליתן הוראות לענין הפסקת כהונתו או חברותו של פושט הרגל בתאגיד;ואולם אין בהוראות לפי סעיף קטן זה או בהפרת הוראות סעיף קטן (ג) כדי לגרוע מתוקפה של התאגדות או מתוקפה של פעולה משפטית של תאגיד שבהם היה פושט הרגל מייסד או בעל ענין כאמור.