שיעבוד

  • רישום שעבוד
    אבי | 30/09/2009 13:56

    שלום. האם חברה שקונה נכס מקרקעין מחברה אחרת (והנכס לא רשום בטאבו אלא רק בממ"י) יכולה לרשום שעבוד ברשם החברות, גם אם החברה המוכרת טרם נרשמה בעצמה כבעלת הזכויות בממ"י (אלא הזכויות רשומות עדיין ע"ש מי שרכשה ממנו במקור)? וזאת ע"י טופס 10 + כתב שעבוד + הסכם המכר לקריאה נוספת: דיני חברות

    • שיעבוד
      עו"ד משה כאהן | 30/09/2009 14:09

      השאלה אינה ברורה. מי רוצה לרשום שיעבוד (החברה הקונה או המוכרת) על מה ולטובת מי? וכן מדוע לא נרשם הנכס עדיין במינהל ע"ש הרוכשת.

      • הבהרת שאלה
        אבי | 30/09/2009 14:52

        רוצים שירשם שעבוד על נכס המקרקעין אצל החברה המוכרת לטובת החברה הקונה. הנכס אמנם טרם נרשם במינהל ע"ש החברה המוכרת אבל הדבר מוסדר בחוזה מול הקונה באמצעות תנאי מתלה. אודה לתשובה

        • שיעבוד
          עו"ד משה כאהן | 30/09/2009 14:59

          ניתן לנסות לרשום שיעבוד על הזכויות החוזיות

          • שעבוד
            אבי | 30/09/2009 15:38

            תודה. שעבוד על הזכויות החוזיות, הכוונה לזכויות הנובעות מהסכם הרכישה?

            • שיעבוד
              עו"ד משה כאהן | 30/09/2009 15:44

              החברה המוכרת תשעבד לטובת החברה הרוכשת את זכויותיה של הרוכשת בנכס ע"פ הסכם הרכישה ההיסטורי