הקמת חברה בחו"ל ע"י פושט רגל / חייב מוגבל

  • חברה בע"מ-חייב מוגבל/פושט רגל
    עו"ד | 24/09/2009 10:01

    שלום, עפ"י החוק/הפקודה חייב מוגבל/פושט רגל אינו יכול להיות בעל עניין בתאגיד ו/או לייסד תאגיד. שאלתי היא האם אדם כזה רשאי לייסד תאגיד או להיות בעל עניין בחברה שהוקמה בחוץ לארץ?

    • הקמת חברה בחו"ל ע"י פושט רגל / חייב מוגבל
      עו"ד משה כאהן | 24/09/2009 18:09

      יש לבדוק לגבי המדינה הספציפית שבה תוקם החברה מה קובע החוק המקומי. הערת מערכת: לקריאה אודות הקמת חברה בחו"ל >>

      • הבנתי אבל....
        עו"ד | 24/09/2009 18:17

        אם נצא מנקודת הנחה שלמדינה הזרה אין בעיה, מה קורה עם מעמדו של החייב בארץ האם עליו לדווח על כך לכונס/נאמן האם פעולה כזו יכולה להחשב כחוסר תו"ל מצד החייב ובשימוש לרעה בהליך פשיטת הרגל ו/או חייב מוגבל וכן מה בנוגע לרווחים אם יהיו לחברה? תודה

        • המשך
          עו"ד משה כאהן | 24/09/2009 19:01

          אכן פעולה כזו יכולה להחשב כחוסר תו"ל מצד החייב וכן כהברחת רכוש מנושים וברור כי הרווחים שייכים לנאמן/ כונס

          • הבנתי תודה רבה  לת
            עו"ד | 24/09/2009 19:12