בקשת יעוץ למלכ"ר

  • בקשת יעוץ למלכ"ר
    פאר | 23/07/2009 11:51

    שלום רב! יש לנו אתר משפטי בתחומי מתמטיקה פיזיקה ומחשבים. המטרה שלנו לעזור ללא תשלום לתלמידים בכל הארץ, אך יחד עם זאת יש לנו הרבה הוצאות. אני מעוניינת בהכנסות דרך תרומות ופרסומות כדי לכסות הוצאות. האם מלכ"ר יכול להתאים למטרות שלי ואם כן מה עליי לעשות וכמה זה עולה? תודה מראש, פאר.

    • בקשת יעוץ למלכ"ר
      עו"ד משה כאהן | 23/07/2009 12:10

      מוצע שתפנה לפורום דני מיסוי

    • מלכ"ר
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 26/07/2009 12:11

      הקמת "מלכ"ר" כרורכה בלא מעט ממון. אקדים ואבהיר שאין מקימים "מלכ"ר" (זהו מושג מתום דיני המע"מ, שהמקבילה שלו בדיני מס הכנסה הוא "מוסד ציבורי") אלא עמותה-ברשם העמותות או חברה לתועלת הציבור. לצורך כך יש נסח מסמכי יסוד, לעמוד בתנאים של מספר חברי עמותה מינימאליים, מטרות עמותה (לרבות במקרה פירוק), לפתוח תיק במע"מ, לנהל חשבונות באופן מבוקר ולהגיש דוחו"ת שנתיים- הן לרשם העמותות והן לרשויות המס.