בעלי שליטה בחברה פרטית

  • בעלי שליטה בחברה פרטית
    גיא | 10/07/2009 20:15

    שלום לפני מספר שנים היתי שותף בהקמת חברה פרטית עם עוד מספר אנשים.מאז ועד היום בעל השליטה העקרי (שלו מעל 50%) לא מניע פעילות בחברה.שאלתי היא מה ניתן לעשות נגד בעל השליטה עמ"נ להניע פעילות. בנוסף, כמה חברי דרקטוריון יכול בעל השליטה למנות מטעמו (האם ביחס ישר לאחוז השליטה?)

    • בעלי שליטה בחברה פרטית
      עו"ד משה כאהן | 12/07/2009 14:44

      אנא הסבר את טענתך כנגד בעל השליטה שאינו "מניע פעילות" ומדוע בעלי מניות המיעוט מקופחים עקב כך

      • בעלי שליטה בחברה
        גיא | 12/07/2009 15:16

        כוונתי היא, שמאז הקמת החברה, לא נכנס שקל אחד לחשבון. ובעל השליטה מסרב להתחיל בפעילות שיווקית בטענה שהחברה/תוכנה/חומר שיווקי לא מוכנים.

        • בעלי שליטה בחברה פרטית
          עו"ד משה כאהן | 12/07/2009 16:30

          האם התחייב להשקיע אם כן, האם בכתב? היכן נפגע האינטרס של בעלי מניות המיעוט

          • שליטה
            גיא | 12/07/2009 16:51

            מה לגבי החלק השני של השאלה?

            • שליטה
              עו"ד משה כאהן | 12/07/2009 16:56

              בעיקרון בעלי השליטה בחברה פרטית יכולים לכפות את דעתם על המיעוט ככל שאינם "מקפחים" את המיעוט או מפרים הוראה הסכמית או הוראת דין.