אנא שאלי שאלתך בפורום צרכנות

  • רישיון עסק
    עצמאית | 30/06/2009 18:36

    שלום. אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ואוכל לקבל כאן עזרה. יש לי עסק קטן לתיקון מכשירי חשמל. אני משכירה מקום של כ60 מ"ר בבנין תעשייתי. לפני כשנה הגיעו אלי פקחי העיריה ונאמר לי שהיה עלי לקבל רשיון עסק מהעיריה. כיום מתנהל נגדי משפט בבית משפט לענינים מקומיים בשל חוסר ברשיון עסק. יש לי מספר שאלות בנושא: 1) האם קיימת איזושהי אחריות על העיריה לידע אותי שאני צריכה לקבל רשיון עבור סוג העסק שיש לי? אני לא ידעתי שיש לי צורך ברשיון. שילמתי ארנונה בצורה מסודרת. פניתי לעיריה שירשמו את המקום על שמי. אפילו היתה אצלי ביקורת שמטרתה להחליט מה סוג העסק ובהתאם מה הארנונה שעלי לשלם. ובאף שלב לא נאמר לי שאני צריכה רשיון. 2) כל העסקים בבנין לא יכולים לקבל רשיון כי אין בבניין רשת מים לצורך כיבוי אש. כרגע היא בתהליכי התקנה. עד שלא תסתיים לא אוכל למלא אחר דרישות של מחלקת כיבוי אש. הנהלת הבניין היא חברה בפני עצמה, שאלתי היא האם קיימת חלוקת אחריות כלשהי בין החברה הזו לביני. הם לא ביצעו בזמן את ההתקנה ואין לי שום דרך לקבל רשיון בשל כך. תודה רבה

    • אנא שאלי שאלתך בפורום צרכנות
      מערכת | 02/07/2009 15:42

      הנה הקישור: פורום צרכנות תביעות קטנות בהצלחה צוות האתר